İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: ‘Tutku’nun İsa’sı lanetlendi!

18 Şubat 2004 — Yönetmen Mel Gibson, rolü kendisine önerdiği zaman çok sevinen 35 yaşındaki Caviezel’in, çekimler sırasında omzu çıktı.

Donma tehlikesi geçiren sanatçıya önce akciğer iltihabı, daha sonra zatürree teşhisi konuldu. 8 saati bulan makyaj seansları sonunda derisi iltihaplanan ve dayanılmaz başağrıları çekmeye başlayan sanatçıyı, son olarak da yıldırım çarptı.

Koyu bir Hıristiyan olduğunu belirten Caviezel, başına gelenlere rağmen rolü oynamaktan pişman olmadığını ifade etti.

Çekimler süresince sürekli olarak bir gözü kapalı şekilde oynayan Caviezel, “başağrılarının bundan kaynaklandığını sandığını” söyledi. Sanatçı, “başına takılan dikenli telden taç ve taşımak zorunda kaldığı 70 kilogram ağırlığındaki çarmıhın da kendisine hayli ıstırap verdiğini” sözlerine ekledi.

Sanat eleştirmenleri, Caviezel’in şimdiye kadar beyazperdede görülen ‘en gerçekçi İsa’ olduğunu ifade ediyorlar.

BU İSA SARI SAÇLI, MAVİ GÖZLÜ DEĞİL

Sanatçı, filmin yönetmeni Mel Gibson’ın, “şimdiye kadarki sarı saçlı, mavi gözlü İsa’lardan istemediğini ve rolü bu nedenle kendisine önerdiğini” ifade etti.

Film, Hz. İsa’nın yaşamının son 12 saatini ayrıntılı biçimde gözler önüne seriyor. İsa bu süre içinde dövülmüş, işkenceye maruz kalmış ve çarmıha gerilmişti.

İsa’nın çarmıha gerilmesinden Musevi liderlerini sorumlu tutan ve gelecek hafta gösterime girecek olan filmin büyük yankı uyandırması bekleniyor.

Yorumlar kapatıldı.