İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: DZAĞGATSOR’DA 3 GÜNLÜK SEMİNER

Ermenistan’daki Friedrich Nauman Fonu (Almanya) ve Erivan Basın Kulübü (EBK) “Devlet Kurumları ve Kitle İletişim Araçları-Uluslararası deneyim” başlıklı Dzağgatsor’da 3 günlük bir seminer tertip ettiler.Seminere, basın sekreterleri, halkla ilişkiler ve basın sorumluları, Basın Birlikleri başkanları ve gazeteciler katıldılar. Seminere esas konuşmacı olarak katılanlar arasında; Rolf Şteltemayer (Almanya- 2004 Avrupa Parlamentosu seçimlerinde Özgürlükçü Demokrat Parti’den Berlin Bölge birliği adayı), ve Asparah Panov (Bulgaristan- Friedrich Nauman Fonu Romanya, Bulgaristan ve Güney Kafkasya Projeleri Yönet. Yard. ) vardı.

Seminerde; parlamento grupları-basın ilişkisi, hakim çoğunluk ve muhalefetin enformasyon siyaseti, Kitle iletişim araçlarının seçimlerde siyasi bağımsızlığı, ermeni devlet kuruluşları ve basın ilişkisi konuları yanısıra, Kitle iletişim araçlarına Almanya, Bulgaristn ve Ermenistan’da verilen olanaklar tartışıldı.

Tüm katılımcılar yanısıra, EBK başkanı Boris Navasartyan ve Adalet Bakanı Danit Harutyunyan, özet sözlerinde seminerin önem ve eğitici yönünden bahsettiler. Bakan ayrıca Hükümete, bundan böyle iki haftada bi, basın sekreterlerinin basın toplantısı düzenlemesi için talepte bulunacağına söz verdi.

Marierda Magaryan

Yorumlar kapatıldı.