İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

star: Almanlar bu ziyareti konuşuyor

Türkiye’nin AB üyeliğine karşı olan Alman Hıristiyan Demokrat Birliği Partisi Genel Başkanı Merkel’in Başbakan Erdoğan ile görüşmesi, Alman medyasının birinci gündem maddesi oldu

ALMAN gazeteleri, Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Angela Merkel’in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesine geniş yer verdi. Merkel’in, Türkiye’ye AB üyeliği yerine önerdiği ‘imtiyazlı ortaklık’ ve Türkiye’nin ret cevabına ilişkin haberler Başbakan Erdoğan’ın fotoğraflarıyla birinci sayfalarda yer aldı.

Frakfurten Allegemeine gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Merkel’in ‘imtiyazlı ortaklık’ önerisini kabul etmeme konusunda ne kadar kararlı olduğunu belirtti.

Frankfurter Rundschau gazetesi, Merkel’in Türkiye ziyareti sırasında sürekli bir şekilde Almanya’daki seçmenleri göz önünde bulundurarak hareket ettiğini savundu.

DİE WELT gazetesi, Merkel’in Türkiye’nin büyüklüğüne dikkati çekerek, AB’ye tam üyelik ile Türkiye’nin Avrupa’dan tümüyle kopması arasında ‘üçüncü bir yol’ önerdiği, ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın AB üyeliği yolunda kararlı olduğu ifade edildi.

CDU Milletvekili Matthias Wissman makalesinde, Türkiye’nin Avrupa, Avrupa’nın da Türkiye için hazır olmadığı görüşünü savundu.

Yorumlar kapatıldı.