İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

zaman: Gibson: ‘Tutku, Musevilik karşıtı’ diyenler yalan söylüyor

Avustralyalı yönetmen ve oyuncu Mel Gibson, ay sonunda gösterime girecek “Tutku’’ filminin Musevilik karşıtı olduğu iddialarını yalanladı.

Gibson, ABC televizyonunda bugün yayınlanacak “Primetime’’ programının bant kayıtlarında Diane Sawyer ile yaptığı söyleşide, kendisi ve filminin Musevilik karşıtı olduğuna dair iddiaları yalanlayarak, Hz. İsa’nın son 12 saatini anlatan filmdeki şiddet sahnelerinin, izleyicinin peygamberin fedakârlığının büyüklüğünü iyi anlaması için gerekli olduğunu savundu.

Oscar ödüllü oyuncu Gibson, Sawyer’ın “İsa’yı kim öldürdü?’’ sorusuna, “Buna verilecek en iyi cevap, hepimizdir.’’ cevabını verirken, Musevilik karşıtı olduğuna ilişkin iddialar konusunda, “Elbette değilim. Başka bir şey daha var. Herhangi bir biçimde ırkçı olmak inançlarıma ters düşer. Musevilik karşıtı olmak günahtır. Bu birçok Papalık konseyince kınanmıştır. Bildiğiniz gibi, bu konuda Papa’nın, Katolik piskoposlara gönderdiği tamimler vardır. Musevilik karşıtı olmak Hıristiyan olmamaktır. Ben değilim.’’ diye konuştu. Gibson, daha önce Nazilerin, 2. Dünya Savaşı sırasında yaptığı Yahudi soykırımını birçok savaşta yaşanan zulümlere benzetti. Hz. İsa’nın son 12 saatiyle ilgili gerçekleri kendi bakış açısından yansıttığı filminin, inanç, umut, sevgi ve merhametle ilgili olduğunu belirten Gibson, “Filmde çok şiddet sahnesi var. Bundan hoşlanmıyorsanız gitmezsiniz. Yarısında çıkmak isterseniz çıkarsınız. Hiçbir şey sizi orada tutamaz. Bu kadar.’’ dedi. Katolik ve diğer Hıristiyan gruplarla kitap araştırmacıları tarafından, gerçeğine uyan betimlemeler yaptığı için savunulan film, Musevi yetkilileri Hz. İsa’nın ölümünden sorumlu tuttuğu gerekçesiyle tepki almıştı.

Yorumlar kapatıldı.