İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: “MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİ” PROJE TASLAĞI DEĞERLENDİRME AŞAMASINA GİRDİ

Dün Eğitim ve Bilim Bakanı Sergo Yeritsyan, 10 Şubat’tan itibaren tüm Ermenistan sathında değerlendirme aşamasına girecek olan “Milli Eğitim Sistemi” Proje taslağını kitle iletişim araçlarına tanıttı. Proje taslağında ulusal eğitimin ana ilkeleri, öğretim ve değerlendirme ölçütlerinin normativ esasları belirlenmekte. Sistem eğitimin kalitesini yükselterek uluslararası standartlara yükseltmeyi amaçlamakta, eğitime yönelik ermeni halkının geleneksel alakasını korumak ve geliştirmek amacını taşımaktadır. Öğrenci notlarının 10 üzerinden değerlendirilmesi Litvanya’dan alındı. Taslak, önümüzdeki 15-20 yıl içindeki gelişmeleri de göz önüne alarak, okul eğitimine başlangıç yaşını 6, temel okulu 4 yıl, orta okulu 5 yıl ve liseyi 3 yıl olarak öngörmektedir.

Proje taslağinda, Amaçsal öğreti şekli, öğretmenler safında erkeklerin sayısının artmasını da temin etmeye yönelik olup, öğretmenlerin kalitesinin yükselmesi, uzmanlaşması ve bilgisayar hakimiyetine ilişkin meseleler de yer almaktadır. Tüm okullarda psikolojik danışmanlık sisteminin de yer aldığı projede her okul, sistemi kendi bünyesine uygun şekilde, geliştireceği özgün modelle destekleyecek.

Proje Taslağı: yüksek öğretim kurumlarında, eğitim kuruluşlarında, siyasal partilerce, Hükümet tarafından, Parlamento’da, Kilise ve diğer ilgili kuruluşlar tarafından değerlendirilecek. Değerlendirme toplantıları 10 Mart tarihine kadar yapılacak.

Marieda Magaryan

Yorumlar kapatıldı.