İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: SİLVİO BERLOSCONİ ARA ABRAHAMYAN’IN ETKİNLİĞİNE DESTEK SÖZÜ VERDİ

2004 yılında UNESCO iyi niyet elçisi, Rusya Ermenileri Blğ. (REB) ve Dünya Ermeni Kongresi (DEK) Başkanı Ara Abrahamyan’ın gündemi oldukça dolu.

Son günlerde İtalyan Hükümeti’nin davetiyle 3 günlük bir çalışma ziyaretiyle Roma’da bulunan Ara Abrahamyan, beraberindeki rus işadamlarıyla beraber, Rus-İtalyan İş İlişkilerine ilişkin görüşmeler yürütmekte.

Roma’da başbakan Berlosconi tarafından da kabul edilen REB ve DEK Bşk. , iki ülke arasındaki ekonomik ve siyasi konuları değerlendirdiler.

İtalyan Başbakanı’nı DEK faaliyetlerine ilişkin olarak da bilgilendiren Ara Abrahamyan, Rusya’nın Avrupa’nın ayrılmaz bir parçası olduğunu, İtalyan başbakanı’nın Rus devletinin bu prestiji kazanmasında gösterdiği çabanın büyük olduğunu vurguladı.

Berlosconi bu değerlendirme için teşekkür etti ve Rus-İtalyan devletler arası işbirliğinin her yönde geliştirilmesi için elinden geleni yaptığını ifade etti.

Berlosconi, Ara Abrahamyan’ın 2-3 ay içinde Rus-İtalyan İşadamları Konseyi oluşturulmasına ilişkin teklife sıcak baktıklarını ifade etti ve kendisinin her tür desteği vereceği açıklamasında bulundu.

Buluşmanın sonunda, İtalya Başbakanı, iyi niyet elçisinden, Rusya Fed. başk. Vladimir Putin’e selamlarını iletmesini rica etti. Onlar gerçekten çok yakın dosylar.

H. Ğuşçyan

Yorumlar kapatıldı.