İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

radikal: Mutafyan ucuz kurtuldu

Türk Hava Yolları’na ait bir uçakla dün İstanbul’a getirilen Mutafyan, havaalanından ambulansla Zeytinburnu’ndaki Ermeni Hastanesi’ne götürüldü. FOTOĞRAF: SERHAT OĞUZ

Ermeni cemaatinin inanç turizmi kapsamında Antalya’ya düzenlediği gezi trafik kazasıyla bitti. Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan’ın da içinde bulunduğu minibüs takla attı: 12 kişi yaralandı

ANTALYA – Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan’ın da içinde bulunduğu minibüs takla attı. Kazada araçtaki 12 kişi yaralandı.

Ermeni cemaatinin inanç turizmi kapsamında düzenlediği Antalya gezisi kazayla noktalandı. Geziye Türk Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan ve beraberindeki 50 kişilik grup da katıldı. Mutafyan ve beraberindeki grup önceki gün üç minibüsle Saklıkent Kayak Merkezi’ne gittikten sonra akşam dönüşe geçti. Burhan Cengiz yönetimindeki araç freni boşalınca kontrolden çıktı.

İçinde Mutafyan ile birlikte 12 kişinin bulunduğu minibüs yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazayı gören diğer iki araçtakiler kazazedelere yardıma koştu. Mutafyan’la birlikte 11 Ermeni vatandaşı ve şoför araçtan çıkarıldı. Yaralılar Akdeniz Sağlık Vakfı Hastanesi’ne kaldırıldı.

Ayağı kırıldı

Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtilirken, Mutafyan’ın sağ ayağının kırıldığı ve burnundaki kesiğe de 3 dikiş atıldığı öğrenildi. Geziye katılan ve diğer araçta bulunan Ermeni Gençlik Kolu üyesi Aret Vartanyan, Aziz Paulos Kilisesi’ne giderken kazanın meydana geldiğini söyledi. Vartanyan, yaralılar arasında Ruhani Meclis İkinci Başkanı Sahak Maşalıyan ile patrikhanenin basın sözcüsü Luis Bakar’ın da bulunduğunu, sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.

Aksu aradı

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu Mutafyan’ı telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu. Kazadan sonra hastaneye gelen AKP Milletvekili Osman Akman da doktorlardan bilgi aldı. Tedavisinin ardından Mutafyan, dün uçakla İstanbul’a döndü. Patriğe uçak yolculuğu sırasında hastaneden bir doktor da eşlik etti. Luis Bakar, Arda Sarı, Arlin Şahbas, Aris Tepeli, Joan Voley, fotoğraf sanatçısı Manuel Çıtak, Şahak Maşalıyan, Hoannes Bayram, Tonya Şirinoğlu ile soyadı açıklanmayan Karin adlı kazazedeler de Mutafyan’ın bulunduğu uçak ile İstanbul’a döndü. Mutafyan, uçaktan ambulansa alınarak Zeytinburnu’nda bulunan Ermeni Hastanesi’ne götürüldü.
(dha, aa)

Yorumlar kapatıldı.