İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

hyetert: Mutafyan, Ermeni Hastanesi´ne geldi

Antalya’da trafik kazası geçiren Türkiye Ermenileri Patriği Mutafyan, dün THY’nin tarifeli uçağıyla İstanbul’a getirildi.

İNANÇ turizmi için bulunduğu Antalya’da, Burhan Cengiz’in kullandığı midibüsün frenlerinin boşalması üzerine meydana gelen kazada ağır yaralanan Türkiye Ermenileri Patriği Mutafyan, İstanbul’a getirildi. Antalya’da tedavi gördüğü Vakıf Hastanesi’nden alınan Mutafyan, Türk Hava Yolları’nın 413 sefer sayılı uçağıyla İstanbul’a getirildi. Patrik, uçakta özel bir sedyeyle seyahat etti. Kazada burnu ve ayağı kırılan Mutafyan’ın, THY’nin özel apron ambulansı ile uçaktan indirilişi sırasında zor anlar yaşandı. Mutafyan’ın aşağıya indirilmesi 30 dakika sürdü. Ambulansla aprondan alınan Mutafyan, tedavisinin devamı için Ermeni Hastanesi’ne götürüldü. Patrik ile beraber diğer yaralılar da, İstanbul’a getirildi.

YILLAR SONRA 2. KAZA

Pazar günü meydana gelen kazada aynı minibüste bulunan, Türkiye Ermenileri Basın Sözcüsü Luiz Bakar, Sahak Maşalıyan, Hovannes Bayram, fotoğraf sanatçısı Manuel Çıtak ile Gençlik Komisyonu’nun 7 üyesi hafif yaralanmıştı. Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan, yıllar önce de ABD’de yaşadığı kaza sonrası, aldığı ekonomi eğitimini bırakarak, din eğitimi görmeye başlamıştı. Mutafyan’ın 1975’te ABD’de geçirdiği ve bir arkadaşının ölümü ile sonuçlanan bu kaza hayatının değişmesine yol açmıştı. Ekonomi eğitimini bırakıp Sosyoloji ve Felsefe Bölümü’ne geçiş yapan Mutafyan, 1979’da döndüğü İstanbul’da Patrik 1. Şnork’un muvafakatıyla rahip olmuştu.

Yorumlar kapatıldı.