İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

hürriyet: Ermenilere 20 milyon $ tazminat

Amerikan sigorta şirketi New York Life Insurance, sözde ‘‘Ermeni soykırımı’’nda ölenlerin mirasçılarına, ödenmemiş hayat sigorta poliçeleri karşılığında toplam 20 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Böylece, yaklaşık 2400 poliçeyi kapsayan dava, 4 yıl kadar sonra sonuçlanmış oldu.

Davacıları temsil eden Ermeni kökenli avukat Brian Kabateck, davanın, ABD’nin sözde ‘‘Ermeni soykırımı’’nı tanımasını sağlamada bir adım olduğunu söyledi. New York Life’ın başkanı Sy Sternberg, poliçe sahibi Ermenilerin çoğunun 1915’teki olaylarda öldüğü ortaya çıkınca, New York Life’ın ölenlerin mirasçılarına yardım etmek için bir Ermeni avukat tuttuğunu söyledi. 20 milyon doların en az 3 milyonunun, Ermeni cemaatinin çıkarları için çalışan yardım kuruluşlarına gideceği belirtildi.

Davacılarla varılan anlaşmanın, ABD Bölge Hakimi Christina Snyder tarafından onaylanması gerekiyor. Bununla ilgili duruşmanın 15 Şubat’ta yapılacağı bildirildi.

California Valisi, 2000 yılında, sözde soykırım kurbanları ile mirasçılarının, sigorta şirketlerini dava ederek tazminat almalarına imkan veren yasa tasarısını onaylamıştı.

Yorumlar kapatıldı.