İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: MEKTUPLAR GECİKMEDEN ADRESE ULAŞACAK

“Posta ulaşımı” hakkındaki yasa tasarısının metni dün Hükümet tarafından onaylandı. Yasayla üniversal posta hizmetleri sistemine geçilmiş olacak. Buna göre, mektuplar, 20 kg’a kadar paketler, gazete ve dergiler sahibine zamanında ulaşacak.

Ulaşım ve Enformasyon bakanı Antranik Markaryan dün yaptığı açıklamada, sorumluluk normlarının burada ağırlaştırılmış olduğunu, postadaki gecikmelerden ötürü büyük cezaların ödenmesinin mevzu bahis olduğunu söyledi. Üniversal posta hizmetleri listesinin kabulünün, uluslararası Posta Birliği ve Avrupa Birliği’nın talebi de olduğunu belirten Markaryan, yasa gereği, ulusal posta operatörü yanısıra yabancı operatörler de sahada faaliyet gösterebilecek. Ulusal operatör, Hükümet tarafından belirlenecek ve büyük bir ihtimalle “Haypost” olacak. Ulusal operatörün uygulayacağı hizmet fiyatlaro Hükümet tarafından belirlenecek. Para transferi de yapacak posta hizmetleri ve bunun için Merkez Bankası’ndan lisans alacak.

Posta hizmetlerinin karlılığına ilişkin soruya Bakan Markaryan, olumlu cevap vermekle beraber, uzak alanlara yollanan mektup ve paketlerin büyük masraflar yaratacağını da vurguladı.

Ara Mardirosyan

Yorumlar kapatıldı.