İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

zaman: Kıbrıs’tan sonra Ermeni sorununda da ‘hücum siyaseti’ takip edilecek

Türkiye, Kıbrıs sorununda uygulamaya başladığı proaktif siyasetini sözde Ermeni soykırımı konusunda da devreye sokacağının işaretini verdi.

Amerika ziyareti çerçevesinde New York’ta temaslarda bulunan Başbakan R. Tayyip Erdoğan, Ermeni propagandası konusunda müdafaa siyaseti değil, aktif siyaseti düşündüklerini söyledi. Erdoğan, “Savunmada kalırsanız işiniz söylenenlere cevap vermekle geçer. Geçmişte kalanlar tarihçilerin işi.” dedi

Türkevi’nde vatandaşları kabul eden Erdoğan, konuyla ilgisi olmayan yerlerde kararlar çıkarıldığına dikkat çekerek, “İsviçre’de karar çıkarmışlar. Geçenlerde bu ülkenin cumhurbaşkanı ile görüşmede de söyledim. ‘Ülkenizde 5 bin Ermeni, 100 bin Türk yaşıyor. 5 bin kişiyi küstürmemek için bu yaptığınız adalete sığmaz.’ dedim. Bırakalım o işleri tarihçiler değerlendirsin. Geçmiş geçmişte kaldı, biz geleceğe bakalım.” diye konuştu.

Türkiye’nin geleceğe bakarak dünya ile yarışması gerektiğini belirten Erdoğan, “Biz güçlü olmazsak bize çok elbise biçerler.” ifadelerini kullandı. Yurtdışındaki vatandaşların yaşadıkları ülkenin siyasetinde aktif rol oynaması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, “Yerel politikanın içinde olun, politikacılar da sizlerin onu desteklediğini bilsin. Asla bu işlerin dışında kalmayın. Türklerin girişimciliğini gösterin.” diye konuştu. Erdoğan, vatandaşları birlik olmaya ve mevcut federasyon çatısı altında çalışmaya davet etti. Erdoğan, bir vatandaşın Kıbrıs konusundaki sorusuna, “Sizin tezinizi savunmuyor, diye masadan kaçamazsınız. Biz masadan kaçmayacağız. Bazı olmazları bir tarafa koyun, hele bir masaya oturun. O zaman bakalım, Rumlar ‘olur’ mu diyor, ‘olmaz’ mı diyor? Annan Planı çerçevesinde görüşelim. Formülleri ortaya koysunlar, KKTC onların attığı adımın bir fazlasını atmaya hazır. İki lider irade koyarsa inşallah 1 Mayıs’a kadar çözülür.” şeklinde cevap verdi. Konuşma sonrasında halkın yoğun ilgisi ile karşılaşan Erdoğan, vatandaşlar ile fotoğraf çektirdi.

Başbakan Erdoğan, New York temaslarının sonunda ünlü müzik yapımcısı Ahmet Ertegün’ün evinde verdiği davete katıldı. Davete ünlü isimler de iştirak etti. Erdoğan-Bush zirvesi ise bugün gerçekleşecek.

Yorumlar kapatıldı.