İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

şalom: Avrupalı için Yahudi demek yabancı demek

Avrupa’nın dokuz ülkesinde gerçekleştirilen ve geçtiğimiz Pazartesi günü açıklanan rapor Avrupa’nın Yahudilere yaklaşımını gözler önüne serdi.

Ankete katılanların %46’sı kendi ülkelerinde yaşayan Yahudileri “farklı” olarak tanımlarken, %35 Yahudilerin Holokost’tan dolayı mazlumu oynamasına son vermesi gerektiğini düşünüyor.

%9 Yahudileri sevmediğini ve onlara güvenmediğini söylerken, %15 “İsrail varolmasaydı daha iyi olurdu” yönünde görüş bildirmiş.

İtalyan Carriere Della Sera gazetesi için İtalya, Fransa, Belçika, Avusturya, İspanya, Hollanda, Lüksemburg, Almanya ve İngiltere’de gerçekleştirilen anket birçok Avrupa ülkesi için Holokost’tan kurtuluşun yıldönümü olarak görülen 27 Ocak’tan bir gün önce açıklandı.

Ülkelerinde yaşayan Yahudilerin yaşam şekli yada yaklaşımı açısından farkları olup olmadığına dair bir soruya katılımcıların %46’sı evet cevabı verdi.

%40.5 Yahudilerin bir şekilde parayla ilgileri olduğunu söylerken, %35.7’si 50 yıl önce yaşanan Holokost’tan dolayı mazlumu oynamaya son vermeleri gerektiğini ifade etti.

Bu arada anketten çıkan sonuçlar Almanya, Avusturya, İspanya ve İtalya’da Yahudilere karşı diğer ülkelere oranla daha fazla hoşgörü olduğunu gösterdi. Her ülkede antisemitik yaklaşımlar anti-İsrail yaklaşımlarla paralellik gösteriyor.

%71 İsrail’in işgal ettiği toprakları terk etmesi gerektiğini savunurken, yine %71 oranında katılımcı Filistin’in İsrail hedeflerine saldırılara son vermesi gerektiğini belirtmiş.
%68 İsrail’in varlık sebebine saygı gösterirken, Ariel Şaron’un yanlış seçimler yaptığını düşünüyor.

Yorumlar kapatıldı.