İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

tercüman: ATO’dan AB için referandum

ANKARA Ticaret Odası (ATO) internet sitesi, faks ve telefon vasıtasıyla Avrupa Birliği (AB) konusunda minireferandum yapıyor. ATO’dan yapılan yazılı açıklamada ATO Başkanı Sinan Aygün, AB konusunda bugüne kadar halkın ne düşündüğüne ilişkin herhangi bir çalışmanın yapılmadığını hatırlatarak, bu anketin halkın nabzını tutmak açısından önem taşıdığını belirtti.

Aldatmaca

Halkın yüzde 95’inin AB’ye koşulsuz ‘evet’ dediğine ilişkin değerlendirmelerin bir aldatmacadan ibaret olduğunu dile getiren Aygün, AB’nin dozunu her geçen gün artıran siyasi taleplerinin bir komediye dönüştüğünü, Türk halkının bu gelişmelerden son derece rahatsız olduğunu savundu.

Anketin Ankara’nın önemli iş merkezlerinde ve internet üzerinden bir ay süreyle devam edeceğini kaydeden Aygün, 100 bin katılım beklediklerini ifade etti.

ATO’nun anketinde, “AB’nin Güneydoğu’ya siyasi çözüm getirilmesi, Kıbrıs’ın Annan Planı çerçevesinde Yunan adası haline getirilmesi, Ege’nin Yunan gölü haline getirilmek istenmesi, sözde Ermeni soykırımının tanınması…” gibi AB Parlamentosu’nun ısrarla vurguladığı talepler sıralanıyor.

Faks ve elektronik posta

Ankette bu taleplerin ardından “AB’nin Türkiye’den istediklerini haklı buluyor musunuz? Ne pahasına olursa olsun AB’ye üye olmalı mı?…” şeklinde sorular yer alıyor.

Söz konusu ankete www.atonet.org.tr internet adresinden ulaşılabileceği gibi, faksla katılmak isteyenler ücretsiz 4440286 numaralı ücretsiz telefon hattından form isteyebilecek.

Yorumlar kapatıldı.