İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: SAHAKAŞVİLİ İLK FIRSATTA ERMENİSTAN’I ZİYARET EDECEK

Gürcistan yeni devlet başkanı Mihail Sahakaşvili’nün Cumartesi günü, batı Gürcistan Kelati Manastırı’nda, XII. yy gürcü Bagraduni Kralı İmarcı Davit’in mezarı başındaki yemin töreni ve Patrik İlya II’nin kutsaması sonrası, pazar günü de kutlamalar devam etmiş, Pazar akşamı verilen resmi yemekten sonra, akşamın ilerleyen saatlerinde Ermenistan Dışişleri bakanı Vartan Oskanyan’ı kabul etmiştir. Yeni devlet başkanına Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan’ın mesajını ileten Oskanyan’a Sahakaşvili, ilk fırsatta Ermenistan’ı ziyaret etme dileğini ifade etmiştir.

Oskanyan görüşmeden, Sahakşvili’nin Ermeni-Gürcü ilişkilerini daha da derinleştirme dileğinde olduğu intibaını edindiğini ve başkanın ikili ilişkilerin özellikle ekonomik alanda yeterli düzeyde olmadığı düşüncesinde olduğunu ifade etti. Oskanyan bu noktada hemfikir olduklarını da söyledi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı, Gürcü tarafının Abhazya demiryolunun blokajını kaldırmak istediği izlenimini edindiğini ki bunun, ilk elde Gürcistan’ın ve aynı zamanda Rusya ve Ermenistan’ın da menfaatine olduğunu kaydetti. Siyasi sorunların henüz çözülmemiş olmakla beraber, Sahakaşvili’nin bu konuda yeni yaklaşıma sahip olduğu izlenimi edindiğini belirten Oskanyan, bunun yakın gelecekte önemli değişiklikleri gündeme getirebileceğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Oskanyan, resmi Erivan’ın Cavahk sorununa ilişkin, Gürcü tarafının geliştireceği ve uygulanacak programlarda katkıda bulunmaya hazır olduğunu vurguladı. “Ben Sn. Sahakaşvili’nin Cavahk Ermeniliğinin durumunu iyileştirmeye yönelik dürüst yönelimini hissettim. Buluşmamız esnasında O birkaç kere, Cavahk Ermeniliğini durumunun iyileştirilmesi doğrultusunda, özel dikkat göstereceği ve mutlaka edımlar atacağını vurguladı” dedi Oskanyan.

Harutyunyan, T. Hagopyan, Tiflis-Erivan /kısaltıldı/

Yorumlar kapatıldı.