İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

radikal: Fener Patriği Küba´da Castro´yla el ele

HAVANA – Dünyadaki Ortodoksların ruhani lideri konumundaki Fener Rum Patriği I. Bartholomeos, beş günlük ziyaret için önceki akşam Küba’ya gitti. Ortodoks Kilisesi’nin Latin Amerika’ya ziyarette bulunan ilk lideri olan Bartholomeos, havaalanında Küba Devlet Başkanı Fidel Castro tarafından karşılandı.

Ateist ve komünist Küba, Ortodoks Kilisesi’nce ziyaret edilen ilk bölge ülkesi oldu. Patriğin ziyaretinin, Küba hükümetinin ‘cömertliğine’ yanıt olduğu ve siyasi boyutu bulunmadığı açıklandı. Hükümet, ‘Küba halkının Ortodoks Kilisesi’ne bir bağışı’ olarak Havana’da St. Nicholas Katedrali’ni yaptırmıştı.

Castro’yla birlikte Devrim Sarayı’nda onuruna yapılan resmi karşılama törenine katılan Patrik, barış, toplumsal uzlaşma ve saygı mesajlarını getirdiğini söyledi. Patrik, pazar günü çoğunluğu Rus kökenli yaklaşık 2 bin Ortodoks’un yaşadığı ülkede, ‘ilk Ortodoks kilisesi’ olma özelliğini taşıyan katedrali kutsayacak. Castro’yu da ‘Saint Nicholas Nişanı’ ile ödüllendirecek.

Muhaliflerle görüşmüyor

Ancak Kübalı muhalif kesimler, patriğin ziyaretinden ‘hayal kırıklığı’ duyduklarını açıkladı. Bartholomeos’un bir sözcüsü ise, patriğin Castro muhaliflerini ziyaret etmek gibi bir niyeti’ bulunmadığını açıkladı.
(Dış Haberler)

Yorumlar kapatıldı.