İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ersaraç: Dilinizi Eşek Arısı Soksun

Agos Gazetesi’nin 9 Ocak 2004 tarih ve 406 sayılı nüshası birinci sayfasında yayınlanan “Ayırımcılıkta Israr” başlıklı yazısında; “Türkiye Ermenileri Patriği 2. Mesrob eliyle Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e sunulan, Ermeni okullarındaki yönetmelik değişikliğini içeren taslağın M.E.B. bürokratlarınca incelemeye alındığını, bazı hususlara onay verilirken “Türk Baş Müdür Yardımcısı ünvanındaki “Türk” vurgulamasının kaldırılması talebini uygun görülmeyerek aynen muhafaza edileceği dile getiriliyor” deniyor.

Buraya kadar okuduğumda, aklıma ilk gelen: “Hay o dilinizi eşek arısı soksun”.

Tabii ki konuyu bilmeden “dile getirenler” kimlerse onların dilini diyorum ve ekliyorum “başta genel yayın yönetmeninizin dilini”.

Bir kez “başmüdür yardımcısı” olmaz, o ünvan müdür başyardımcısıdır.

İkincisi, yazıda öcü gibi göstermek istenilen “Türk” vurgulaması 4 Nisan 1996 tarih 52600 sayılı yönerge değişikliği ile haklı olarak sadece yabancı okullarda muhafaza edilmiş azınlık okullarında 6581 sayılı yasaya göre görevlendirilen müdür başyardımcısı ünvanı olarak kullanılmaktadır.

Sözkonusu yönergenin örneğini yazıma ek olarak gönderiyorum. Görün ki, bir daha “dile getiriliyor” gibi gülünç bir savla haber yazısı! yazmaya kalkmayın. İşin aslını önce araştırın, emin olun, buna rağmen ne olur ne olmaz diye bir kez de bana sorun. Bir başka deyişle, Milli Eğitimi ilgilendiren nazik konularda çizmeyi aşmayın, iki düşünün bir yazın. Böyle düşünmeden, çala kalem yazdığınız yazılar gerçekten “ayırımcılık” kokuyor.

Bir de, habermiş gibi, birçok konuda Patrik Hazretleri’nin adını kullanarak, O’nu ve Makamını yıpratmaya çalışma gayretleriniz yürekler acısı. Ne diyeyim, Allah müstehakınızı versin.

Barur ERSARAÇ

İlköğretim Müfettişi

Yorumlar kapatıldı.