İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ERMENİSTAN GAZETECİLER BİRLİĞİ “ALTIN KALEM” 2003 YILI KAZANANLARI BELLİ OLDU

Ermenistan Gazeteciler Birliği girişimiyle 2 yılda bir yapılan “Altın Kalem” ödülleri 2003 yılı kazananları 16 Ocak’ta “Astafyan” Salonu’nda düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

“Altın kalem” 2003 ödülleri; ulusal ve kültürel değerler, edebi şahsiyetlere ilişkin “Şrçatarts” programından ötürü Arpen Movsisayan’a (Ermenistan Genel TV), “Ermeni asker” ve diğer gazetelerdeki makaleleri ve “Batı Ermenistanı” dizisinden ötürü TV muhabiri Robert Mavisakalyan’a, ölümünden sonra (Armenia TV) verildi.

Yarışma jüri başkanı gazeteci ve yazar Margo Hugasyan, geçen yıllara nazaran bu yıl katılımın az olduğunu, ödüllerin verilmesinde, muhabir ustalığına, gözül söz kullanımına ve güncel sorunların ön plana çıkarılmasına dikkat edildiğini söyledi.

Gazeteciler Birliği Başkanı Asdğik Gevorgyan, bugün herşeyden daha çok doğru söze ihtiyaç olduğunu söyledi ve genç gazetecilere dürüst ve ilkesel olmalarını tavsiye etti.

Bunun dışında, daha önceden bu ödülü almış, ve çokları hayattan ayrılmış olan25 kişiye de “Altın kalem” ve takdirnameler sunuldu. Bunlar arasında Vartkes Bedrosyan, Suren Vahuni, Samvel Şahmuratyan gibi isimler de vardı.

Erivan, 16 Ocak, Noyan Tapan

Yorumlar kapatıldı.