İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

radikal: Nişanyanlara `tahliye´

İZMİR – Selçuk ilçesi Şirince Köyü’nde ikisi Aziz Nesin Vakfı adına işletilen Nişanyan Evleri, Selçuk Kaymakamlığının kararıyla dün jandarma tarafından mühürlendi. Pansiyonları işleten Sevan ve Müjde Nişanyan, jandarmaya direnince gözaltına alındı.

Nişanyanların evine giden jandarma, kararı daha önce kendilerine tebliğ ettiklerini söyleyip evleri boşaltmalarını istedi. Nişanyanlar ise kararın hukuksuz olduğunu iddia ederek evden çıkmadı. Karara direnen Nişanyanlar, jandarma tarafından gözaltına alınarak Selçuk İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Burada ifadeleri alınan Nişanyanlar ve sekiz çalışanı, daha sonra serbest bırakıldı.

Selçuk Kaymakamı Hayri Sandıkçı, Nişanyan çiftinin, restore ettirdiği köy evlerini ruhsat almadan ‘kaçak işlettiğini’ söyledi. Sandıkçı, Şirince’nin Kentsel sit bölgesi olduğunu, Sevan Nişanyan’ın da 2001-2002 yıllarında köy evlerini izinsiz restore ettirdiği gerekçesiyle 11 ay hapis yattığını anımsattı. Sandıkçı, Nişanyanların restore ettirdiği dört ev hakkında daha önce ‘yıkım kararı’ olduğunu belirterek, “Nişanyanların pansiyon olarak işlettikleri evler daha sonra kapatılmıştı. Bize bir dilekçe vererek, evleri pansiyon olarak işletmeyeceklerini belirttiler, sonra yine işletmeye açtılar” dedi.

‘Bize ruhsat verilmiyor’

Sevan Nişanyan ise Şirince’de dokuz pansiyonun kaçak inşa edildiğini ileri sürerek, şunları söyledi:

“Bu pansiyonların çalışma ruhsatları var. Bize işletme ruhsatı verilmiyor. Dört yıl işletme ruhsatı başvurusu yaptık. Akla gelmeyecek işlemlere maruz kaldık. Mesela Selçuk Müzesi’nden de onay istediler. O verdi, bu kez İzmir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan icazet istediler. Bu olay ufuksuzluk, çapsızlık ve önyargıdır. İşin içinde ırkçılık var.”
(Radikal, aa)

Yorumlar kapatıldı.