İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

iş sanat: Arto Tunçboyacıyan

13 Ocak Salı, 20:00

Imer Demirer, trompet

Reyent Bölükbaşı, viyolonsel

Vahagn Hayrapetyan, piyano ve klavye

Eleftheria Arvanitaki, Gerardo Nuñez, Joe Zawinul, Al Di Meola, Oregon, Joe Lovano, Wayne Shorter, Don Cherry, Arthur Blythe ve Ömer Faruk Tekbilek gibi günümüzün en önemli caz ve dünya müziği sanatçılarıyla yaptığı çalışmaları ve hümanist düşünceleriyle tanınan Arto Tunçboyacıyan, Imer Demirer, Reyent Bölükbaşı ve Vahagn Hayrapetyan ile gerçekleştirdiği yeni projesiyle İŞ Sanat’ta. Konserde, müziğini avangard-folk olarak tanımlayan sanatçının besteleri seslendirilecek.

“Kimseyi yönlendirmek istemiyorum ve herşeyi kendi hayalinizde canlandırmanızı istiyorum. Ama size özellikle vermek istediğim şey, “sevgi”, “saygı” ve “doğruluk”tur. Bunun “güven” duygusuna giden yol olduğuna inanıyorum. Güven duygusunun dünyadaki en önemli servet olduğuna ve tek ihtiyacımız olan şeyin bu olduğuna inanıyorum. Sadece birer “insanoğlu” olduğumuzu unutarak, milliyet ve dinlere göre hayatlarımızı yönlendiriyoruz. Tüm bunları bir çeşni olarak görebilirsek, yiyeceklerin tadı insanlığa daha lezzetli gelecek. Herkese, mutlu ve sağlıklı bir yaşam diliyorum. Görüşmek üzere.”

Arto Tunçboyacıyan

Şarkıcı ve perküsyoncu Arto Tunçboyacıyan, 1957’de Türkiye’de Anadolu kökenli bir ailede dünyaya geldi. Müzik konusunda en çok etkilendiği kişilerden biri, onu iyi bir kardeş olmak kadar, iyi bir arkadaş ve müzisyen olması için de yönlendiren büyük kardeşi Onno Tunçboyacıyan oldu. 11 yaşında ağabeyiyle birlikte yaptığı geleneksel müzik kayıtlarıyla, daha sonra Türkiye ve dünyada profesyonel bir müzisyen olarak tanınmasına yol açacak olan müzik kariyerine başladı. 1981’de yeni yaratıcı etkileşimler keşfetmek ve vizyonuna yeni boyutlar eklemek üzere ABD’ye göç eden Arto, o günden başlayarak kendi müziğini verdiği solo konserlerinde dinleyicilerle paylaştı. Ermeni ud sanatçısı Ara Dinkjian’la üretken bir dostluk da kuran sanatçı, 1996’da bir uçak kazasında ölen ağabeyi Onno Tunçboyacıyan anısına 1998’de “Onno” başlıklı CD kaydı gerçekleştirdi. Sanatçı, çalışmalarını halen Ermeni müzisyenlerden kurduğu, geleneksel Ermeni ve Anadolu müziklerini günümüz müziğinin ışığında yorumlayarak seslendirdikleri Armenian Navy Band (Ermeni Deniz Mızıkası) isimli grubuyla sürdürmektedir. Etnik ve çağdaş Ermeni müziği gibi değişik müzik türleri üzerinde çalışan genç Ermeni müzisyenlerle 1998’de Erivan’da gerçekleştirdiği bir toplantı sırasında temellerini attığı bu toplulukla, çağdaş Ermenistan müziği üzerinde yaptığı çalışmalarını halen sürdürmektedir. Arto ve topluluk, bugüne kadar 3 CD kaydı yaptı ve Avrupa ve dünyanın birçok yerinde başarılı turneler gerçekleştirdi.

1. Kademe:25 milyon

2. Kademe:20 milyon

İndirimli:15 milyon

Yorumlar kapatıldı.