İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

hürriyet: Film neden ithal edildi onu araştırmak gerekir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘‘milletin aleyhine’’ olan Ararat filminin Türkiye’ye ithal edilmesinin nedeninin araştırılması gerektiğini söyledi. Bahçeli, filmin ithalatçısından kendisine bir mektup gelmediğini söyledi.

İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı’nın ‘‘Filmi ne şekilde olursa olsun yayınlatmayacağız’’ yönünde açıklamasının bulunduğunu belirten bir gazeteciye Bahçeli, ‘‘Bu sualin cevabını aramak yerine, bu işletmecinin Türk milletinin aleyhine bir filmi Türkiye’ye ithal etmesinin sebebini aramakta yarar var’’ karşılığını verdi. Bahçeli, ‘‘Bu ülke sahipsiz değildir’’ dedi.

Atom Egoyan: Türkiye’ye şaşırdım

Ararat filminin Ermeni asıllı Kanadalı yönetmeni Atom Egoyan, Sabahattin Çetin tarafından Türkiye’ye ithal edilen filmin gösteriminin, Kültür Bakanı Erkan Mumcu’nun olumlu açıklamalarının hemen ardından ertelenmesini şaşırtıcı bulduğunu söyledi. 16 Ocak’ta gösterime girmesi öngörülen filminin dağıtımcılarından filmin neden yasaklandığına ilişkin daha ayrıntılı bilgi beklediğini ifade eden Egoyan, ‘‘Filmi erteleme kararını, ancak tehditler çok ciddiye alındığı için verilmiş ise anlayabileceğim’’ dedi.

Yorumlar kapatıldı.