İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

sabah: Buz gibi suda yüzdüler

Ortodoks gençler Hazreti İsa’nın doğumu ve vaftiz edilişinin 2004’üncü yıl kutlama törenlerinde Haliç’e atılan haçı, sıfır derece soğuğa rağmen denize atlayıp çıkardı

Fener Rum Patrikhanesi’nin kilisesinde düzenlenen ilk ayin, Patrik I. Bartholomeos nezaretinde 2.5 saat sürdü. Rum cemaatinden çok sayıda kişinin katıldığı ayinin ardından, Hıristiyan inancına göre, Hz. İsa’nın Ürdün Nehri’nde vaftiz edilişinin anısına ‘kutsal haçın denize atılarak suların kutsanması’ törenine geçildi. Patrik ve beraberindekiler dualar okuyarak Fener İskelesi’ne indi. Burada “Memleketimize, tüm dünyaya barış, huzur ve saadet diliyorum. Bu gününüzü kutluyorum” diyen Patrik, elindeki kutsal haçı denize attı.

HAÇI KONSOLOSUN ŞOFÖRÜ ÇIKARDI

Tekneyle Fener İskelesi açıklarına gelen Özel Fener Rum Lisesi öğrencisi 19 yaşındaki Simon Papas ve Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosu Aleksis Aleksandris’in şoförü olduğu öğrenilen 28 yaşındaki Carlos Tarinos tekneden atlayarak haçı almak için kıyasıya yarıştı. Haça ilk ulaşan Tarinos, kutsal haçı öptükten sonra 1. Bartholomeos’a teslim etti. Hazreti İsa’nın doğumu ve vaftiz edilişinin 2004. yılı, Çengelköy Aya Yorgi Kilisesi’nde ve Yeşilköy Ayastefanos Kilisesi’nde de ayin ve denize haç atma törenleriyle kutlandı.

Celal YILDIZ – Murat KEKLİKÇİ

Yorumlar kapatıldı.