İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

gazetevatan: Ardahan´da katliam yürüyüşü

Ardahan Kongre Caddesi üzerinde saat 12.00’de toplanan yaklaşık 3 bin kişi, Halil Efendi Mahallesi’nde bulunan Yanık Cami Anıtı önüne yürüdü. Katılımcılar Yanık Cami Anıtı önüne çelenk koyup, karanfiller bıraktı. Şehitler için saygı duruşunda bulunan vatandaşlar İstiklal Marşı okudu.

Burada bir konuşma yapan 1. Dünya Savaşı’nda Ermeni Çetelerince Katliama Uğramış Mağdurlar Derneği Başkan Yardımcısı Serdar Nalbant, “Türk tarihinde çok önemli bir yere sahip olan burada ve ülkemizin birçok yerinde yaşanan katliamların gelecek nesillere anlatılması bakımından önemlidir. Yanık Cami olarak bilinen bu yerde 300 kadar vatandaşımız camiye doldurularak , hunharca yakılmak suretiyle şehit edilmişlerdir. Bu ülke bizim, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ‘Türküm’ diyen herkesin kanlarının son damlasına kadar ülkemizi her zaman, her şartta savunacaktır. Dünya tarihinde eşi görülmemiş bir mücadele sonucunda kazanılan Kurtuluş Savaşımız bütün işgal edilen ülkelerde de örnek olmak bakımından tektir ve önemlidir. Ardahanlılar geçmişte olduğu gibi gelecekte de ülkesini savunmak için kanını, canını ve malını seve seve verecektir. Ülke savunmasında şehit olan tüm ecdatlarımızı rahmet, şükran ve saygıyla anıyoruz. Ruhunuz şad olsun” dedi.

Ardahan İl Müftüsü Niyazi Ersoy tarafından okunan duaya katılan vatandaşlar daha sonra olaysız dağıldı.

Yürüyüşe Ardahan Valisi Aydın Güçlü, Ardahan Belediye Başkanı Teoman Güngör, 25 Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral H. Bayram Karapınar, Jandarma Alay Komutanı Albay Aydın Bacık, daire amirleri, subaylar, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar kapatıldı.