İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: DÜNYA ERMENİ KONGRESİ VE RUSYA ERMENİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI ARA ABRAHAMYAN’IN ERMENİSTAN HALKINA YENİ YIL MESAJI

Sevgili vatandaşlar, kardeşler ve kız kardeşler

Dünya Ermeni Kongresi ve Rusya Ermenileri Birliği ve şahsım adına Yeni Yıl ve Noelinizi kutlar; barış, mutluluk, refah ve gelişim temenni ederim.

Geçtiğimiz yıl içinde Ermenistan’da gerçekleşen siyasi olaylar ülkenin gelecekteki yönelimine ilişkin önveriler vermektedir. Tüm dünya ermenileri gibi Rusya ermenileri de ana vatana birçok şekillerde bağlanmış olup, halkın hayatıyla, ülkedeki demokratik süreç ve sivil toplumun gelişmesi, ekonomik gelişim, halkın refah ve sosyal adaletin temini gayretlerini ilgiyle takip etmektedirler.

Biz halkımızın, bu zor zamanlarda karşılaştığı çok değişik nitelikli problemleri, kendine özgü çalışkanlık, dayanıklılık, canlılık ve aynı zamanda sosyal ilişkilerdeki istikrarlı gelenek ve yüksek kültürüyle aşacağına inanıyoruz.

Geçen yıl Ermeni halkının hayatında tarihi bir olay kaydedildi. Başlıca amacı, tüm dünyaya yayılmış Ermenilerin gayretlerini birleştirmek ve halkımız adına ulusal çıkarları savunmak olan Dünya Ermenileri Kongresi kuruldu.

Biz Ermeni-rus ilişkileri yanısıra diğer ülkelerdeki ermenilerin devletlerarası ilişkilerinin güçlenmesi ve ülkelerarası eekonomik ilişkilerin gelişimi için elimizden gelen herşeyi yapacağız.

Amacımız Özgür ve bağımsız Ermenistan’ın yeniden doğuşu ve Ermeni halkının ileriye yönelik gelişimi ve ermeni halkının tüm katmanları Ermenistan, Karabağ ve Diaspora arasındaki çok yönlü ilişkilerin geliştirilmesi ve bunun karşılıklı faydalılığı için, zorunlu ön koşulları hazırlamak.

REB ve DEK Başkanı Ara Abrahamyan

Yorumlar kapatıldı.