İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

akşam: İsviçre´ye `soykırım´ cevabı

Meclis, sözde Ermeni soykırımını tanıyan İsviçre Parlamentosu’na bildiriyle tepki gösterdi. AKP ve CHP gruplarının, İsviçre’nin sözde Ermeni soykırımını tanımasını kınamak için ortaklaşa kaleme aldığı bildiri, Meclis Genel Kurulu’nda alkışlar eşliğinde okundu.

Meclis Başkanvekili Yılmaz Ateş’in okuduğu ortak bildiride, İsviçre Parlamentosu’nun aldığı kararın TBMM’de infialle karşılandığı vurgulandı. Bildiride şöyle denildi:

‘Parlamentolar, uygarlıklar arasında çatışma isteyen çevrelerin emellerine hizmet eder durumlara düşmekten kaçınmalıdır. Uluslararası terörizme karşı dayanışma ve işbirliği içinde olunması gereken hassas dönemde, alınan yanlış kararı çok sayıda masum insanın hayatına kıymış, İsviçre dahil birçok ülke çıkarlarını hedef almış ırkçı Ermeni terörünün ödüllendirilmesi olarak değerlendiriyoruz. Ulusal Meclis, Türk Milleti’ni derinden yaralayan kararıyla son yıllarda birçok alanda olumlu ilerlemeler kaydeden Türkiye-İsviçre ilişkilerinde meydana gelebilecek olumsuz gelişmelerin sorumluluğunu da üstlenmiş olmaktadır. Meclis, İsviçre Ulusal Meclisi’nin tarihi gerçekleri kasıtlı biçimde çarpıtan, hatalı ve tek yanlı kararını kınamakta ve kabul edilemez olarak değerlendirmektedir.’ (AA-ANKA)

Yorumlar kapatıldı.