İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: Papa, tartışmalı ‘Tutku’yu beğendi

19 Aralık 2003 — Vatikan’dan bir kaynak, Papa’nın yaklaşık 10 gün önce filmi izlediğini, film bitiminde sekreteri Başpiskopos Stanislaw Dziwisz’e Hz. İsa’nın son saatlerinin İncil’de de böyle anlatıldığını söylediğini bildirdi.

ABD’deki bir Musevi grubun lideri Abraham Foxman, Papa’nın görüşlerine saygı göstereceklerini belirterek, “Umarım Mel Gibson, filmin Yahudi karşıtlığını ateşleyebilecek, mâkul ve meşru kılabilecek ilk versiyonuyla ilgili kaygılarımızı, Hıristiyan ve Musevi din adamlarının endişelerini duymuştur” dedi.

Katolik ve diğer Hıristiyan gruplarla kitap araştırmacıları tarafından, gerçeğine uyan betimlemeler yaptığı için savunulan film, Musevi yetkilileri İsa’nın ölümünden sorumlu tuttuğu gerekçesiyle bazı Musevi grupların tepkisini çekmişti.

İspanyol El Mundo Gazetesi, filmin Roma’daki dağıtımcısı Eagle Pictures’a dayanarak verdiği bir haberle, Gibson’un, filmin Vatikan’a gösterim için verilmesine 1 saat kala, aşırı şiddet içeren bazı sahneleri “yumuşatmaya” karar verdiğini bildirmişti.

Gibson’un filmi Şubat ayında gösterime girecek. Gibson film için kendi cebinden 20 ila 25 milyon dolar arası para harcadı.

Yorumlar kapatıldı.