İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: “BİZ VE ERMENİLER AYNI KEDER VE SEVİNÇLE YAŞIYORUZ”

Fransız Hükümetinin gerçekleştirdiği projeleri yerinde görmek amacıyla, Fransa’nın Provance Alper lazura Ap bölgesi heyeti, İki günlüğüne Ermenistan’ı ziyaret etti.

Ermenistan ve ilişkin bölge arasında daha 1994 yılında işbirliğinin başladığı vurgulayan Bölge Başkan I. Yrd. Patrick Almon, projelerin gerçekleştirilmesinde bölgelerindeki Ermeni toplumunun çnemli rolü olduğunu söyledi. Fransa’da yaşayan 500.000 Ermeninin %20’si 120.000 kişi burada yaşıyor.

Önümüzdeki günlerde Ermenistan Fransız Üniversitesi’nden 10 öğrencinin İdari Bilimler alanında Nis Ve Marsilya kentlerinde eğitimlerini sürdürürmelerinn öngörüldüğünü söyleyen Almond, bölgelerinin daha çok Lori eyaletiyle işbirliği yaptığını, vanadzor Doğumevi’ne örneğin tıbbi cihaz ve ilaç yardımında bulunduklarını, vanadzor Tumanyan Okulu’nda Fransızca Laboratuvarı açtıklarını, eyalette kayak sporu ve enerji alanında yatırımlar yapmayı düşündüklerini söyledi.

Fransa’da yaşayan Ermenileri iyi bir entegrasyon modeli olduğunu da söyledi Almon. Etkinlikler esnasında Ermenistan Milli Marşından sonra Fransız Milli Marşı çalıyordu. ”Ermenilerin acısı bizim acımızdır, mutluluğu bizim mutluluğumuz. Biz geleceğimizi bugün beraber inşa ediyoruz” dedi Patrick Almon

Tamar Minasyan

Yorumlar kapatıldı.