İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: UYUŞTURUCUYLA TEMEL MÜCADELE PROGRAMI GELİŞTİRİLİYOR

Ermenistan 1993 yılından itibaren Uyuşturucu araçlarının denetimine ilişkin bie dizi uluslararası konvansiyona katılmaktadır. Hükümet ise yasadığı uyuşturucu trafiğinin ve kullanımının ölenmesine ilişkin etkinlikler düzenlemekte. Ermenistan’da özellikle gençler arasında uyuşturucu kullanımının arttığı gözlenmekte. 2000 yılı baharında yapılan konuya ilişkin ankette, ankete katılanların %15’inin uyuşturucu kullanım deneyimi olduğu, kullananları %19’unun ise serum yolunu kullandıkları tesbit edilmişti.

Bütün bunları dikkate alan Ermenistan Eğitim Bilim bakanlığı ve BM Gelişim Programı “Uyuşturucuyla Temel Mücadele Programı” geliştirdiler. Eğitim Bakanı Sergo Yetitsyan konuya ilişkin değerlendirme toplantısında, programın Ermenistan’da yasa dışı uyuşturucu kullanımının azaltılmasını amaçladığını, amacın gerçekleştirilmesi için yerel mücadele yöntemleri yanısıra, Avrupa mücadele standartlarının da hukuki mevzuatla sabitleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Bir yıl sürecek programın proje değeri 216.039 ABD doları olup; projenin uygulanmasında Sağlık, ve Kültür bakanlıkları, Ermenistan Emniyeti, STÖler, farklı sosyal katmanlardan temsilciler yer alacak. Projenin uygulanması için demografik yapısı, ciddi sosyal problemleri, göç, işsizlik vd. durumlar dikkate alınarak Sünik eyaletinin pilot bölge olarak seçildiğini söyledi Kültür bakanı Sergo Yeritsyan.

Marieda Magaryan

Yorumlar kapatıldı.