İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: ‘Barbarların Hıristiyan aleminde yeri yok’

4 Aralık 2003 — Atina Haber Ajansı’nın (ANA) haberine göre, Başpiskopos Hristodulos, Kardiça kentinde yaptığı konuşmada, bugün anılan Aziz Serafim’in Osmanlı döneminde Türkler tarafından öldürüldüğünü iddia etti.

Başpiskopos Hristodulos, “Bunlar şimdi AB’ye girmek istiyorlar. Barbarların Hıristiyan alemi içinde yeri yok. Birlikte yaşayamayız. Bunu kötü niyetle söylüyor değilim, bu bir gerçektir. Diplomasi adına her şeyimizi yitiremeyiz. Diplomasi iyidir ama tarihimizi unutamayız” dedi. Bu konuda karşı görüşü savunanların tarih bilmediklerini öne süren Başpiskopos Hristodulos, “Tüm yaşananları unutup, atalarımızın verdiği mücadeleye ihanet edemeyiz” diye konuştu.

‘HERKESİN GÖRÜŞ BİLDİRME HAKKI VAR’

Bu arada, Yunanistan Hükümet Sözcüsü Hristos Protopapas, Atina’nın politikasının Türkiye’nin AB perspektifini destekleme çerçevesinde olduğunu söyledi. Protopapas yaptığı basın toplantısında, sorular üzerine Başpiskopos Hristodulos’un açıklamasına değindi. Protopapas, “Herkesin kendi görüşünü dile getirme hakkı vardır. Bizim politikamız Türkiye’nin AB perspektifini desteklemek yönündedir. Bu politikanın, bölgenin istikrarı, kalkınması ve milli çıkarlarımız açısından isabetli olduğu kanısındayız” dedi.

Yorumlar kapatıldı.