İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

radikal: `Garip dava´ bitti

AA – KİLİS – Elbeyli ilçesinde düzenlenen ‘Sözde Ermeni Soykırımı’ konulu konferansta, konuşmacıya soru yönelten öğretmen Hülya Akpınar ile konuşmacıyı protesto etmek için salonu terk ettiği iddia edilen altı kişi, ‘toplantının huzur ve sükûnunu bozmak suretiyle iştirak halinde suç işledikleri’ gerekçesiyle yargılandıkları davadan beraat etti.

Cumhuriyet Savcılığı tarafından bütün sanıklar hakkında 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 30’uncu maddesi uyarınca 1 yıl 6 aydan, üç yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmaları için dava açılmıştı. Öğretmen Hülya Akpınar çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmış, daha sonra kefaletle serbest bırakılmıştı.

Tüm sanıklar için beraat kararı

Kilis Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar, Sevil K., Savaş K., Barış K., İbrahim H.K., Ahmet L. ve Erdal K. katılırken, bir süre önce tayini İstanbul’a çıkan öğretmen Hülya Akpınar katılmadı. Sanıkların tümü suçsuz olduklarını savunarak beraatlarını istedi. Cumhuriyet savcısı da suç unsuru oluşturan delillerin oluşmadığını ifade ederek, sanıkların tümünün beraatını talep etti. Mahkeme hâkimi, sanıkların beraatlarına karar verdi.

Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, konferansa dinleyici olarak katılan Akpınar’ın, konuşmacı Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Kabacık’a hitaben “250 bin Ermeni’nin değil, aksine 800 bin Ermeni’nin Türklerce katledildiğini, bunu aslında devletin de bilerek yaptığını, ayrıca konferansa zorla ve baskıyla getirildiklerini söylediği” diğer sanıkların da Akpınar’a destek vererek salonu terk ettikleri belirtilmişti.

Yorumlar kapatıldı.