İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: “EKONOMİK GÖSTERGELERLE GURUR DUYMALIYIZ”

DKC Hükümet Basın Hizmetlerinden edindiğimiz bilgiye göre 28 Kasım Hükümet Oturumunda Başbakan Anuşavan Danielyan 10 aylık ekonomik göstergelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Devlet Bütçe gelirlerinin, geçen yıla oranla %143, Kazanç Vergisinin %140, Gelir vergisinde %138 artış kaydedildiğini söyleyen Danielyan, bu temponun korunması durumunda 2004 yılı gelirlerinin 2002 yılı gelirlerinin 2 katına ulaşacağını belirtti.

Sanayide %138 büyüme kaydedildiğini, bu durumda da 2 yılda bir iki katı büyüme kaydedildiğini, 2001 yılı sanayi üretiminin 5.5 milyar dram iken, 2003’de 11 milyar dram olduğunu da kaydeden Danielyan ihracatın 2,6 kat, altyapı yatırım hacminin 3,7 kat büyüdüğünü, GSYİH genel olarak %20 büyüyüp bilşiminin değiştiğini söyledi.

2000 yılında, sanayi üretiminde özel sektör payının %25 iken bugün %70’e ulaştığını da söyleyen Başbakan, bunun Ekonomik reformlar ve özellikle vergi reformları sonucunda olduğunun altını çizdi.

Anuşavan Danielyan konuşmasının sonunda şunları vurguladı:

“Bu göstergelerle biz gurur duyacağız. Uluslararası Topluluk ikna olmalı ki; sadece kısa zamanda, savaş sonrası sendromunu aşmaya, özgür ve adaletli seçimler gerçekleştirmeye, demokratik ülke inşa etmeye, bağımsızlık ve özgürlüğümüzü savunmaya muktedir olduğumuza değil, tanınmamış devlet statüsünde ve uluslararası finans kuruluşlarının desteğinden yoksun olmak ve dayatılan çevrelenmişlik koşullarında, yüksek ekonomik büyüme, ve halkın layıkınca yaşadığı ve gurur duyduğu bir devlet inşa etmekteyiz”.

Yorumlar kapatıldı.