İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: 4 ÜLKE DİNİ LİDERLERİ KENDİ ÜLKE YÖNETİCİLERİNE ÇAĞRI YAPARAK AŞIRI GRUPLARIN FAALİYETLERİNİ DURDURMALARI ÇAĞRISINDA BULUNDULAR

Az. Daniel Manastırında yapılan 4’lü zirve sonrası yapılan çağrıda; Ermenistan, Azerbaycan, Gürcistan ve Rusya Dini liderleri, kendi ülke yöneticilerine çağrı yaparak; aşırı grupların, özellikle Kafkasya’da faal grupların faaliyetlerinin durdurulması yönünde çağrı yaptılar.

Tüm Rusya patriği Aleksi II, Ermeni Başpatriği karekin II, Kafkasya Müslümanları Yönet. Bşk. Şeyh Allahşükür Paşazade ve Tüm Gürcistan patriği İlya II’nin imzaladığı çağrıda; “biz tekrar hatırlatıyoruz, terorizmin dini gerekçesi olamaz” dendi. Çağrıda, bölgedeki silahların denetlenmesi ve terorizmi besleyen finansın durdurulması gerektiği belirtildi.

Çağrıda; bölge halkları arasında günenin yeniden tesisi için ulusal azınlıkların, toplumun tüm alanlarına entegre edilmesi, inanç özgürlüğüne, kendi dil ve kültürlerin geliştirilmesine olanak verilmesi gerektiği söylendi.

Gürcistan’daki duruma ilişkin olarak, Gürcü Kilisesi’nin arabulucu tavrının, kan akmasına engel olduğu da belirtilirken, Abhazya, Karabağ, Çeçniya ve Güney Osetya’da gergin durumun devam ettiği, kan aktığı, terorist faaliyetlerin ve eşkiyalıklar sonucu binlerce insanın zarar gördüğü vurgulandı. Kafkasya Müslümanları Yönetimi ve Hristiyan Kiliseler arasındaki diyaloğun, çatışmaları mümkün olduğunca Hristiyan-Müslüman kavgasından uzak tuttuğu da hatırlatıldı.

Yorumlar kapatıldı.