İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: “ERMENİSTAN’DA SAĞLIK DOĞRU YOLDA GELİŞİYOR”

Bugünlerde Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)Toplantısı Erivan’da yapılmakta. Üye ülkelerin sağlık alanında gelişme ve sorunları değerlendirdiği toplantı ilk defa bir BDT ülkesinde, Ermenistan’da gerçekleştiriliyor.

Toplantıya katılan DSÖ Avrupa Bölge Ofisi Md. Mark Danzon dün basına yaptığı açıklamada, DSÖ’nün Ermeni uzmanlara ilerde de, sağlık sahasında yapılan reformların gerçekleştirilmesine destek olacağını söyledi.

Uzun yıllardır DSÖ üyesi olan Ermenistan, Sağlık Bakanı Norayr Davidyan’ın ifadesine göre; son olarak Kopenhag’da DSÖ ve Ermenistan arasındaki önümüzdeki 2 yılı kapsayan İşbirliği programın imzalandığını söylede. Programda; sağlık politikasının geliştirilmesi ve Avrupa Standartlarıyla uyumlandırılması, Sağlık Hizmetlerinin iyileştirilmesi, risk etkenlerininm azaltılması, ana ve çocuk sağlığı, malarya ve tüberküloza ilişkin projelerin gerçekleştirilmesi yer alıyor.

DSÖ üyesi ve Arapkir Tıp Merkezi Md. Ara Babloyan, gelişmiş ülke sağlık problemlerinin ülkemizden farklı olmasına rağmen, ortak değerlendirmelerin ülkemiz için faydalı olabileceğini söyledi.

“Herkes için sağlık” sloganıyla hareket eden örgüt, toplum üyesi herkesin sağlık hizmetlerinden eşit faydalanması politikası gütmektedir.

DSÖ üst düzey görevlisi Mark Danzon; sağlığın herzaman sorun ve eleştirilere maruz bir alan olduğunu, Ermenistan’da sağlığın genel olarak doğru yolda ilerlediğini söyledi.

Yorumlar kapatıldı.