İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntvmsnbc: Oskanyan: Gül ile Aralık’ta görüşebiliriz

25 Kasım 2003 — Oskanyan, Gül ile 22 Kasım’daki telefon görüşmeleri sırasında bu konuda mutabakata vardıklarını belirterek, görüşme tarihinin diplomatik yoldan belirleneceğini kaydetti.

Türk-Ermeni sınırının açılması konusunda kesin bir anlaşma olmadığını söyleyen Oskanyan, ancak Gül ile görüşmesinde sınırın diplomatlar ve turistler için açılması konusunun gündeme gelebileceğini belirtti.

Vartan Oskanyan, Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ ile ilgili soruna da değinerek, arabuluculuk yapan AGİT Minsk Grubu eşbaşkanlarının 5-8 Aralık’ta bölgeyi ziyaret edeceklerini, ancak bu ziyaretten “büyük sürpriz” beklemediğini söyledi. Eşbaşkanların daha önce taraflar arasında anlaşmaya varılan konularda bazı yeni düşünceleri gündeme getirmelerini beklediğini belirten Oskanyan, anlaşmaya varılan konularınsa Key West’te (ABD) 2001 yılında yapılan görüşmelerde belirlendiğini kaydetti. Bakü yönetimi, söz konusu görüşmelerde belirli konularda anlama olduğu düşüncesini kabul etmiyor.

‘KAFKASYA’DA EN İSTİKRARLI ÜLKE BİZİZ’

Vartan Oskanyan, Gürcistan’daki gelişmelerle ilgili olarak, Ermenistan’daki istikrarın, uluslararası toplum için büyük önem taşıdığını Gürcistan’daki son olayların gösterdiğini söyledi. Gürcistan’daki olayların, Ermenistan’daki istikrarın pekişmesine yardımcı olacağını belirten Oskanyan, “Bugün Güney Kafkasya’da en istikrarlı ülke biziz ve Ermenistan bundan siyasi kazanım elde edebilir” dedi.

Açıklamasında Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) projesine de değinen Oskanyan, BTC inşaatının tamamlanmasını bölge istikrarına katkı sağlayacağını bildirdi. İnşaatın tamamlanmasından sonra Bakü yönetiminin Yukarı Karabağ sorununun askeri yollarla çözümünü kolayca gündeme getiremeyeceğini söyleyen Oskanyan, “Azerbaycan, bu projeye büyük yatırımlar yapan Batılı finans çevrelerinin düşüncelerini dikkate almak zorunda olacak” dedi.

Yorumlar kapatıldı.