İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

ntv: El Kaide Üstlendi

21 Kasım 2003— Örgüt Türkiye’ye de “Haçlı ordusunu bırak, ABD’ye asker tahsisini durdur, Afganistan’dan askerlerini çek, İsrail ile tüm bağını kes, Washington’un ajanı olma” tehditlerinde bulundu.

El Mücahidin adlı İslamcı bir İnternet sitesinde Arapça yayınlanan mesajda, Beyoğlu’nda İngiltere Başkonsolosluğu’nu hedef alan saldırıyla ilgili olarak şu ifadeler kullanıldı: “El Mısri Tugayları İngiltere Başkonsolosu Roger Short’u hedef aldı çünkü Short, İslama karşı yürütülen savaşta büyük tecrübe sahibiydi ve Irak, Suriye, Türkiye’yi içeren bölgedeki İngiliz politikalarının mimarı olarak tanınıyordu.

Örgüt, Levent’te HSBC bankasının genel merkezine düzenlenen saldırının gerekçesini de şu sözlerle açıkladı: “Bu banka, İngiliz ekonomisinin kalesiydi. İngiliz halkı da, ABD ile ittifakın onlara refah ve güvenlik getirmeyeceğini bilmelidir”.

‘TÜRKİYE ABD’NİN BİRİNCİ SINIF AJANI’

Türkiye ile ilgili olan bölümde şu ifadeler kullanıldı: “Sana gelince Türkiye, Haçlıların ordusunu bırakarak İslam ulusu olma zamanın gelmedi mi? Afganistan’daki askerlerini çekmenin, siyonistlerle bütün bağlarını koparmanın, ABD’ye Irak için asker tahsis etmeyi durdurmanın ve Haçlı Atlantik ittifakını bırakmanın vakti gelmedi mi? Türk hükümetini ABD’nin birinci sınıf bir ajanı olarak görüyoruz. Bu nedenle Türk hükümeti barış veya ABD arasında seçimini yapmalıdır”.

‘SALDIRILAR SÜRECEK’ TEHDİDİ

El Kaide’ye bağlı “Şehit Ebu Hafız El-Mısri Tugayı, geçen hafta Cumartesi günü sinagoglara düzenlenen saldırıların da sorumluluğunu üstlenmişti.

Açıklamada, düzenlenen saldırılar “İslami Demir Çekiç Operasyonu” olarak adlandırıldı. ABD, Irak’taki direnişi kırmak amacıyla düzenlediği operasyona “Demir Çekiç” adını vermişti.

Pazar günü İngiltere’de yayınlanan bir Arapça gazeteye mesaj gönderen örgüt Washington ile işbirliği yapan İngiltere, İtalya, Avustralya ve Japonya’ya karşı saldırıları sürdürüceğini duyurmuştu.

Yorumlar kapatıldı.