İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

zaman: Ermeni Patriği’nin iftarında teröre karşı dayanışma çağrısı yapıldı

Türkiye Ermeni Patrikliği’nin Kumkapı’daki Meryem Ana Kilisesi’nde verilen geleneksel iftar yemeğinde, son terör saldırılarına karşı, sevgi–diyalog ve hoşgörü mesajları verildi.

Yemekte ev sahibi olarak, İstanbul Müftü Yardımcısı İlyas Serenli’nin okuduğu duanın ardından söz alan Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, iftar sofralarındaki bu dayanışmanın zor günlere ve zorluklara karşı Türk milletine dayanma gücü verdiğini söyledi. Mesrob II, “Gönül isterdi ki bilim ve teknolojideki gelişmeyi, sevgi ve barışa da yansıtalım. Ama yine de karamsar olmaya gerek yok.” dedi.

Farklı dinlerden, inançlardan ve düşüncelerden insanların omuz omuza aynı sofralarda buluşmasının bir ütopya olmadığını bu iftar sofralarının ortaya koyduğuna dikkat çeken Mesrob II, küçülen dünyada insanların artık barışı sadece kendileri için isteyemeyeceğini vurguladı. Mesrob II, “Hepimiz kardeşlerimizin de bekçisiyiz. Allah’a sadece kendimiz için değil, kardeşlerimiz için de hesap vereceğiz. Ötekilerin sorumluluğunun da üzerimizde olduğunu unutmayalım.” şeklinde konuştu.

Bütün inananlara barış için dualarını birleştirme çağrısı yapan Mesrob II, sözlerini “Allah, günahkarları ıslah etsin.” ifadeleriyle bitirdi. Ermeni Patriği Mutafyan’ın geleneksel hale gelen iftar yemeğine, Devlet eski Bakanı Lütfü Doğan, İstanbul Valisi Muammer Güler, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Süryani Kadim Metropolidi Yusuf Çetin, İstanbul Müftü Vekili İlyas Serenli, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Harun Tokak, Kültürlerarası Diyalog Platformu Genel Koordinatörü Prof. Dr. Niyazi Öktem, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Hüseyin Hatemi ve Kezban Hatemi ile Marmara Grubu Başkanı Akkan Suver de katıldı. Zafer Özcan, İstanbul

Yorumlar kapatıldı.