İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ERİVAN KENTİ İÇİN ZORUNLU 500 OTOBÜSTEN 22’Sİ KENTTE

Marsilya’dan yollanan Reno marka ikinci otobüs grubu de Erivan’a ulaştı. Dün, Lyon “Sitralvi” Nakliye firması tarafından Erivan Belediye’sine teslim edilen 12 otobüsle beraber otobüs sayısı 22 çıktı. Lyon’da en az 10 yıl hizmet eden otobüsler, Erivan’ a gelmeden teknik kontrolden geçtiler. Otobüslerin 10-15 yıl daha kullanılabileceği belirtilirken, otobüsler gerekli resmi işlemlerin yapılmasından sonra, birkaç gün içinde sefere çıkacaklar.

Erivan Belediye başkanı Yervant Zaharyan, bu otobüslerle kent ulaşım problemini çözmenin mümkün olmadığını, Erivan kenti için gerekli otobüslere ilişkin sorunun 3-4 yıl içinde çözülebileceğini ve kentin toplam 500 otobüse ihtiyaç duyduğunu belirtti. Konuya ilişkin yabancı firmalarla görüşmelerin devam ettiğini belirten Zaharyan iki yıl içinde 180-200 otobüsün ithal edileceğini, yıl sonuna kadar da 18 otobüsün program çerçevesinde geleceğini bildirdi.

Ermenistan’daki Fransız elçisi Andre Cuni, Erivanla yapılan işbirliğinin %10’unun tamamlandığını, Lyon’dan yılda 40 otobüs getirtilerek, toplam 200 otobüse ulaşmanın öngörüldüğünü söyledi. Elçi Cuni, otobüslerin; Ermeni-Fransız dostluğunun bir sembolü olduğunu söyledi.

Muhtemelen 50 dram’la seyahat etmenin mümkün olacağı otobüsler, kent trafiğinin yoğun olduğu merkez alanlarda kullanılacak. Ancak bu araçların yedek parçalarına ilişkin sorunlar çözülmüş değil. Daha önce gelen 10 otobüsten 2-3 tanesi parça probleminden ötürü kullanılamıyor.

Tamar Minasyan

Yorumlar kapatıldı.