İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

zaman: AKP´li Sadık Yakut ruhban okulunun açılmasına karşı çıktı

Meclis Başkan Vekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, Heybeliada Ruhban Okulu’nun açılmasına karşı çıktı. AK Parti grubunun basına kapalı bölümünde söz alan Yakut, şartlar değişmediği sürece Ruhban Okulu’nun açılmasının sakıncalı olacağını söyledi.

Rum Ortodoks Kilisesi’nin din adamı ihtiyacının karşılanması için başka çözümler bulunabileceğini anlatan Yakut, bir üniversiteye bağlı olarak böyle bir eğitim verilebileceğini belirtti. “Kocatepe Camii’ne bağlı okul var mı?” sorusunu yönelten Yakut, isteyen Rum vatandaşların din eğitimi almasına imkan tanınabileceğini; ancak bu eğitimin Türkiye Cumhuriyeti öğretmenleri tarafından yapılması gerektiğini vurguladı.

Ruhban Okulu’nun Lozan Antlaşması’na dayanarak kapatıldığını dile getiren Yakut, Batı Trakya’daki Müslüman Türklerin de sıkıntı çektiğini kaydetti. Sadık Yakut, Ruhban Okulu’nun ancak “karşılıklılık esasına dayanarak” açılabileceğini savundu.

Yakut’un sözlerini değerlendiren Başbakan Tayyip Erdoğan ise, konunun AB süreci ile ilgili olduğuna dikkat çekti. Erdoğan, Ruhban Okulu’nun açılması yönünde kendilerine gelen talepleri incelediklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar kapatıldı.