İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Onarımdan Geçen Yeşilköy İlköğretim Okulunun Tanıtımı Yapıldı

Geçtiğimiz yaz sezonunda esaslı onarımdan geçen, depreme karşı sağlamlaştırılan, üç derslik ilave edilen Yeşilköy Ermeni İlköğretim Okulu, 7 Kasım 2003 Cuma günü saat 20:00’de başlayan başarılı bir programla cemaat üyelerine tanıtıldı.

Okulun sınıfları, laboratuarları, kütüphanesi, bilgisayar odası ve diğer birimleri beğeniyle gezildikten sonra, yemekhane salonunda özenle hazırlanan masalar etrafında toplanıldı.

Bakırköy Belediye Başkanı Dt. Ahmet Bahadırlı, Yeşilköy Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Habip Özfırıncı, Okul Müdiresi Ani Yeramyan ve Patrik Mesrob II Hazretleri birer konuşma yaparak bu başarının anlam ve önemine değindiler, Yeşilköylüler’i kutladılar.

Patrik Hazretleri şöyle konuştu:

“Her yeniliğin ümit ve mutluluk aşıladığı doğrudur. Bayramlarda yeni giysiler alındığında çocukken ne kadar sevinirdik bir anımsar mısınız? Yeşilköy okulumuz da yeni çehresiyle bize böylesi bir mutluluk veriyor bugün.

“Azınlık olmak dünyadaki her toplumda zordur. Bu ülkede de azınlık olmak kolay değildir. Azınlıklara ait binaları onarmak, önünüze dikilen bir takım bürokratik engelleri aşmaya azmetmek demektir. Sayın Özfırıncı’yı ve arkadaşlarını kutluyorum çünkü azimle çalıştılar ve zoru başardılar. Sayın Bakırköy Belediye Başkanımız Ahmet Bahadırlı’ya teşekkür ediyorum, çünkü vatandaşlar arasında fark gözetmeksizin bu onarıma destek oldu, kol kanat gerdi. Tüm hayırseverlere cemaatimiz adına teşekkür ediyorum, çünkü yardımları olmasaydı bu başarıyı kutlayamazdık.

“Yeşilköy’deki cemaatimiz kilisesini ve okulunu hep sevmiştir, aynı özeni bugün de gösteriyor. Ancak dikkat etmek gerekiyor, kurumlar süreklilikle yaşarlar, bu okulun da sürdürebilirliği olmalıdır. Bir kere öyle günün modasına uyup yanlışlar yapmamak lazım. Sözüm özellikle genç çiftlere, özellikle de annelere. Yeşilköy cemaatimizdeki her çocuk mutlaka ilköğrenimini bu okulda görmelidir. Dilimizi ve dinimizi başka nasıl öğrenebilirler ki? Bu okul onarımdan geçti, modernizasyona tabi tutuldu, şimdi tüm sınıfları da Yeşilköylü çocuklarımızla dolmalıdır. Yalnız Yeşilköy ‘de değil, Türkiye’de her Ermeni kökenli çocuğun Ermeni azınlık okulunda okuması yasalarca tanınmış olan bir haktır. Bu bir gerekliliktir.

“Bu vakfımızın yöneticilerini, bu okulumuzun müdiresini ve öğretmenlerini bir kez daha kutluyor, ulvi görevlerinde yeni başarılar diliyorum”.

Yorumlar kapatıldı.