İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

zaman: Emniyet’in raporu: Misyonerler 2 yılda 50 bin Türk’ü Hıristiyan yapmak istiyor

Emniyet Genel Müdürlüğü yurt çapında yürütülen misyonerlik faaliyetleri ile ilgili hazırladığı raporu devletin zirvesine sundu. Misyonerlik raporuna göre, önümüzdeki iki yıl içinde 50 bin Müslüman Türk vatandaşının Hıristiyan yapılması planlanıyor. Erzurum, Eskişehir, Malatya ve Çanakkale’yi hedef iller olarak belirleyen Protestan misyonerler, Tunceli’ndeki ‘Alevi’ vatandaşları ‘kendilerine en yakın kitle’ olarak görüyor.

Rapora göre, misyonerler bu amaçla 2004 baharında Tunceli’nde yaz etkinlikleri düzenlemeye hazırlanıyor. İslami bilgisi zayıf vatandaşlar da misyonerlerin hedef kitlesini oluşturuyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı’nca hazırlanan rapora göre, Protestan misyonerler dünyayı 7 büyük kilise bölgesine ayırdı. Bunlardan Ortadoğu Kilise Bölgesi’nin merkezi olarak Türkiye ilan edildi. “Merkez olarak ilan edildiği için ülkemize yönelik çalışmaları akademik bir zemine oturtmak amacıyla önümüzdeki iki üç yıl içerisinde bir ‘Teoloji Enstitüsü’nün kurulması planlanmaktadır.” denilen raporda, Türkiye’de bulunan Protestan din adamlarının eğitim alacağı enstitüde, yabancı öğretim görevlilerinin de ders vereceği belirtildi. Rapora göre enstitüde, eğitime tabi tutulacak kişilere her yıl 2 ay eğitim verilecek. Ayrıca iki aylık periyotlarla yayınlanacak bir derginin de propaganda amaçlı çıkarılması düşünülüyor.

Misyonerler, hedeflerine ulaşabilmek amacıyla öncelikle Türkiye’de yeni kiliseler açmayı planlıyor. Hedef kitle olarak özellikle İslami bilgisi zayıf ve gelir düzeyi düşük vatandaşlar seçildi. Samsun ve Trabzon’daki Protestan kiliseleri de faaliyetlerini etkin bir biçimde sürdürüyor. Samsun ve Trabzon’da faaliyet yürüten misyonerler, gazetelere verdikleri ilanlara cevap verenlerle yaptıkları yazışmalarla propagandalarını yaymaya çalışıyor. Misyonerlerin bu çalışmalarına ‘Mektup Kursları’ adını verdikleri, bu yolla vatandaşlara ulaşmaya çalıştıkları raporda yer alıyor. Sedat Güneç, Ankara

Yorumlar kapatıldı.