İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: VLADİMİR RUŞAYLO’YA GÖRE, ERMENİSTAN VE RUSYA BÖLGEDE ORTAK AMAÇ VE SORUNLARA SAHİP

Ermenistan Güvenlik Kurulu Sekreteri ve Savunma Bak. Serj Sargsyan ve Rusya Güvenlik Kurulu Sekreteri Vladimir Ruşaylo arasında, 2004 yılı Ermeni-Rus Askeri İşbirliği Programı imzalandı. Programda, her iki Güvenlik Kurulu sekreterlerinin birbirlerini ziyaret takvimleri, bakış açıları ve iki tarafı ilgilendiren sorunlar kaydedildi.

Sargsyan, Rus görevdaşının ziyareti sonrasında iki ülke arasındaki en önemli anlaşmanın imzalandığını, zira her iki Sekreterin de Devlet başkanlarıyla doğrudan çalıştıklarını belirtti.

Ruşaylo, yapılan anlaşmanın ikili ilişkilerin güçlenmesi ve işbirliğinin gelişimine katkıda bulunacağını, yaptığı görüşmelerin, ikili ve çok yönlü ilişkilerin derinleştirilmesinin zorunluluğunu ortaya koyduğunu kaydetti. Ruşaylo, Ermenistan ve Rusya’nın ortak sınıra sahip olmadığını, ancak bölge barış ve istikraraını korumak açısından ortak amaçlar ve sorunlar olduğunu da belirtti.

Güney Kafkasya’daki durumu değerlendiren Ruşaylo, ikili ilişkiler yanısıra, “Kafkasya Dörtlüsü” çerçevesinde de işbirliğinin aktifleştirilmesinin zorunluluğundan bahsetti ve bu amaçla 2004 yılı ilk çeyreğinde üç ülke temsilcileriyle görüşmeler planlandığını, konuya ilişkin Gürcistan’ın olurunun alındığını, önümüzdeki günlerde buluşma mekanının tesbit edileceğini söyledi.

Gazetecilerin, Ermenistan’ın NATO üyeliğine ilişkin sorusunu yanıtlayan Sargsyan, şu anda dış siyasi organların konuyu incelemediklerini ancak Ermenistan’ın NATO’yla, Avrupa ülkeleri ve ABD’yle ilişkilerini derinleştirdiğini söyledi.

Ruşaylo, Karabağ sorununa ilişkin olarak, Rusya’nın yaptıklarıyla sorunun çözümüne destek olmaya çalıştığını ve kendi iradesini ülkelerden herhangi birine şart koşmadığını söyledi.

Ruşaylo’nun bugün Dzidzernakapert’i ziyareti ve Büyük Anayurt Savaşı gazileriyle buluşması öngörülüyor.

Erivan, 6 Kasım, Armenpress (Ofelya Gamavosyan)

Yorumlar kapatıldı.