İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

zaman: Ermeniler AP seçimleri için parti kuruyor

Avrupa’da yaşayan Ermeniler önümüzdeki yıl haziran ayında yapılacak olan Avrupa Parlemontosu seçimlerine (AP) Türkiye karşıtı kampanyalarla hazırlanıyor.

Ermeni diasporası düzenlediği kampanyalarda Avrupa ülkelerinde yaşayan Ermenileri Türkiye karşıtı söylemlerle, ilk defa kendi partileriyle katılacakları AP seçimleri için herekete geçmeye çağırıyor.

Ermeni diasporasının etkin olduğu Fransa’da Ermeni radyoları ve yazılı basını ülkede yaşayan Ermeni vatandaşlarının 1 Ocak 2004 tarihinden önce belediyelere giderek AP seçim listelerine yazılmalarını teşvik eden ilanlar yayınlamaya başladı. İlanlarda ‘18 yaşında ve AB vatandaşı iseniz, Türkiye’nin AB üyeliğinin belirlenmesine 14 ay, AP seçimlerine 8 ay kala; açık, demokratik ve insan haklarına saygılı bir Avrupa fikrinin savunulmasını, Ermeni soykırımı kurbanlarının ve onların torunlarının seslerinin duyulmasını ve 18 haziran 1987 kararının Türkiye’ye uygulanmasını istiyorsanız, pasif kalmayın…harekete geçin ve seçim listelerine yazılın. 1 Ocak 2004 çok geç olabilir.’ ifadeleri yayınlanıyor.

ZAMAN’a bilgi veren Fransa Ermeni Haklarını Savunma Komitesi (CDCA) yetkilileri Ermenistan Sosyalist Partisi’ne bağlı olan diasporadaki F.R.A. Daşnaksütyun Partisi’nin Fransa’da Ermeni nüfusunun yoğun olduğu iki bölge olan Ile de France (Paris ve çevresi) ve Rhône Alpes-PACA bölgesinde seçimlere gireceğini söyledi. CDCA yetkilileri Munat Papazian başkanlığındaki partinin listesinde Ermenilerin yanısıra Fransız adayların da olduğunu belirtti.zılın. 1 Ocak 2004 çok geç olabilir.’ ifadeleri yayınlanıyor. Ali İhsan Aydın, Paris

Yorumlar kapatıldı.