İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

tercüman: Ruhban okuluna Osmanlı örneği

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Heybeliada’da ruhban okulunun açılmasına sıcak baktığını belirterek, “Dinlere saygılıysak, bu okulun açılması kadar doğal bir şey yoktur” dedi.

Bakan Çelik, Tekirdağ’ın Malkara İlçesi’nde hayırsever vatandaş Nurten Hüsnü Pullukçu tarafından yaptırılan İlköğretim Okulu’nun açılışını yaptı.

Bakan Çelik, açılışta yaptığı konuşmada, başkalarıyla dertlerini paylaşmayan, açın halinden anlamayanların mevki ve makam sahibi de olsalar dahi değerli olamayacağına işaret ederek şunları söyledi:

“Değerli vasfını kazanan insanlar, ölse de tarihe şerefle, izzetle mal olur. Kazandırdıkları eserlerle, hayırla anılırlar. Kefenin cebi yoktur. Öteye bir şey gitmiyor. Nesillerin yavrularımızın geleceğiyle ilgili bu eğitim sektörüne, sanayicileri, işadamlarını ve hayırseverleri davet ediyorum. Eğer gençliği eğitebilirsek, karnını tok, sırtını pek olarak yaşatırsak, yurt sevgisini aşılarsak, geleceğimiz garanti altındadır. Eğitim hükümetimizin birinci hedefidir. İlk defa bütçede Milli Eğitim, Milli Savunma Bakanlığı’nın önüne geçmiştir.”

Bakan Çelik, basın mensuplarının ruhban okulunun açılması ve 2004-ÖSS kılavuzunun hazırlanması konusundaki soruları üzerine, Osmanlı’nın, yüzyıllar boyu insanları din ayrımı yapmadan

bir arada bulundurduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Bunun en güzel eseri Darülaceze de Kilise ve Havra yan yanadır. Biz bir demokratik ülkeyiz. Bu demokrasi içinde dinlere saygılı olmamız gerekli. Savunduğumuz tüm değerler bunu gerektiriyor. Biz Hollanda’da bir enstitü açıyoruz. Başında bir Türk bir profesör görevli. Ama İstanbul’da ‘ruhban okulu niye açılacak’ diye, ortamı bulandırıyoruz. Eğer ‘eşitlik’ diyorsak, dinlere saygılıysak, bu okulun açılması kadar doğal bir şey yoktur.”

Milli Eğitim Bakanı Çelik, ayrıca 2004-ÖSS kılavuzuna bir hüküm konacağını, Haziran ayına kadar katsayıların değişeceğini ve Meslek Liseleri üzerindeki “kabusun” ortadan kalkacağını söyledi.

RTÜK’ten 4 radyoya misyonerlik takibi

RADYO ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), biri Portekiz’den 3 de Türkiye içinden Hıristiyanlık’la ilgili yayın yapan radyoları izlemeye aldı. RTÜK’ün 2003 Faaliyet Raporu’nda yer alan bilgilere göre, Portekiz’den internet aracılığıyla orta dalga üzerinden Türkiye’ye yayın yapan Kumru Radyo’nun Hıristiyanlık dini ile ilgili yayınları kayda alınıyor. Yine Türkiye içinden yayın yapan 3 radyo kuruluşunun misyonerlik faaliyetinde bulunup bulunmadıklarının belirlenmesi amacıyla takip yapılıyor. Ayrıca, Almanya’da yayın yapan Kaplancılar’a ait Hak TV’nin yayını durduruldu, bölücü yayın yapan Cudi-Medya TV’nin yayınları kaydedilerek ilgili makamlara iletildi. Denizli’de yayın yapan Mihr TV’nin Türksat 1-C uydusu üzerinden yaptığı kaçak yayın durduruldu. RTÜK, Almanya üzerinden yayın yapan Mezopotamya Radyo adlı bölücü bir radyonun yayınlarının engellenmesi için girişimlere başladı.

Yorumlar kapatıldı.