İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ERMENİ PARLAMENTERLER HEYETİ KANADA’DA

Kanada-Ermenistan Parlamentolararası işbirliği çerçevesinde Ermenistanlı parlamenterler, Kanada parlamentosu üyesi Sargis Asaduryan tarafından Pazartesi günü konuk edildiler.

Heyette farklı partilerden yer alan parlamenterler; Sargis Avedisyan, Samvel Balasanyan, Aleksan Karabetyan ve Viktor Soğomonyan, Monreal ve Ottawa’da üst düzeyde çeşitli temaslarda bulundular. Bunlar arasında; Kanada Uluslararası gelişim Ajansı, Merkezi ve Doğu avrupa, Ortadoğu işlerinden sorumlu Devlet sekreteri Gar Knutson, senatörler; David Smith, Raimond Setlokvi, parlamento bşk. Yrd. Eleni Bakopanos, Dışişleri Bak. Bill Graham, Ulaştırma bakanı David Colenetti, seçimler Hukuk Komisyonu Bşk. Yrd. Holi Mc Manus yer aldı. Görüşmelerde, özellikle Ermenistan’daki Kanada Gelişim Programlarından ve Kanada’nın Güney Kafkasya siyaseti ve seçim sistemine ilişkin konular tartışıldı.

Kanada başbakanı Jan cretien tarafından da kabul edilen heyet, Ermenistan elçisi Ara Papyan tarafından da misafir edildiler.

Kanadalı parlamenter Sargis Asaduryan, ziyarete katkılarından ötürü özellikle ABD Kongre üyesi Frank Paloni’ye ve Ermenistan elçisi Ara Papyan’a teşekkür etti.

Yorumlar kapatıldı.