İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: MELKONYANLILAR UYANIN, BİRLEŞİN VE İZİN VERMEYİN

Gazetemiz, Kıbrıs Melkonyan Okul Binasının satışına ilişkin dolaşan dedikodulardan dolayı rahatsızlığını ifade eden mektuplar almakta son zamanlarda. Bunlardan birisi de Okulun 1985-86 mezunu Adam Bedikyan. Bedikyan tüm Melkonyan’lılara birleşmek ve benzeri felaket getirici adımlara izin vermeme çağrısında bulunuyor.

Bedikyan mektubunda; bunun basit bir yangın alarmı veya şaka olmadığını, Ermeni Ulusal hazinelerinden biri olan okulun yaklaşık 75 milyon dolara, Kıbrıslı bir İnşaat firmasına satılma tehlikesinin altında olduğunu yazıyor ve AGBU’ya başvurarak, özellikle Sn Doryan’ı vurgulayarak “Okulumuzdan ellerini uzak tut; Melkonyan, Melkonyan ailesine ve tüm millete aittir. AGBU veya başka herhangi bir kurum veya şahıs o okulu satmaya hakkı yoktur. Melkonyan bizi yokolmak ve asimile olmaktan kurtarmak için yapıldı. Biz Melkonyan arazisinin ve ruhunun korunması için, gelecek nesiller adına burada mücadele edeceğiz” diyor.

Tüm Melkonyanlıları, AGBU New York Merkez İdare Kurulunun bu girişimine karşı, protesto mektupları yazmaya, birleşerek mücadele etmeye davet eden Bedikyan, ilişkin projenin tamamıyla rtadan kaldırılmasını talep ediyor. Ermeniliğin kendi gelenekleriyle eğitilerek, hem Ermenistan ve hem de Diaspora’da, Dünya’nın zengin ve güçlü milletleriyle rekabet edebilmesi için bunun önemli olduğunu vurguluyor Bedikyan.

Bir başka mektup ise Kuzey Karolina’dan. Armen Hareyan, yapılan girişime protestolarını eklemekle beraber bir öneri de getiriyor. “Şahıslar ve ermeni kuruluşları, Melkonyan için kalıcı bir fon veya Vakıf oluşturamazlar mı?”

Yorumlar kapatıldı.