İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: AZ. EÇMİADZİN’DE PİSKOPOSLAR TOPLANTISI

Başpatriklik Kilisesi’nin kutsanmasının 1700. Yılı kutlamaları çerçevesinde, 28 ekim’de Az. Eçmiadzin’de Tüm Dünya Ermenileri Başpatriği Karekin II başkanlığında, piskoposlar Danışma Kurulu Toplantısı başladı. Toplantıya başpatriğin davetlisi olarak ermenistan ve Diaspora’dan 37 piskopos katılıyor.

Toplantı, piskopoların katıldığı ayinden sonra, Başpatriklik Kutlamalar Salonu’nda, Mısır Dini lideri Eps. Zaven Çinçinyan’in açılış konuşmasıyla başladı.

Başpatrik Karekin II katılımcılara yönelik yaptığı konuşmada, piskoposlar sınıfının kilise hayatındaki misyonunu vurguladı ve havarilerin piskoposluğu kiliseye hizmette en yüksek kademe olarak tesis ettiklerini, Ermeni Kilise doktrininde ise kilise babalarının emanetinin bekcisi ve İncil Hükümleriyle cemaatlerini kayıpsız koruyanlar olduğunu söyledi. Başpatrik, piskoposların Az. Eçmiadzin’in temsil eden elçiler de olduğunu belirtti.

Başpatrik, periyodik aralıklarla piskoposların toplanmasının önemli olduğunu, kilise dahilinde ve birikmiş olan problemlere bu şekilde cevap bulunacağını da söyledi.

Daha sonra Psk. Norvan Zakaryan ve Psk. Yeznik Pedrosyan, piskoposlar sınıfının misyonu ve kiliseyi ilgilendiren sorunlara ilişkin tebliğilerini sundular.

Toplantı 29 ekim’de sonuçlanacak.

Yorumlar kapatıldı.