İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ERMENİSTAN VE BULGARİSTAN SAVUNMA BAKANLIKLARI ARASINDA 2004 YILI İŞBİRLİĞİ PROGRAMI İMZALANDI

Ermenistan ve Bulgaristan Savunma Bakanlıkları arasında, 23 Ekimide, 2004 yılı işbirliği programı imzalandı. Belge, Ermenistan Savunma bak. Dış İlişkiler ve Askeri İşb. Bl. Sorumlusu Mihayil Melkonyan ve Bulgar eşdeğeri Nikolay Mihaylov tarafından imzalandı.

Errmenistan savunma Bak. Serj Sargsyan, Bulgar görevdaşı Nikolay Svinarov’un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti ve işbirliği alanında birçok ortak nokta bulunduğunu, imzalanan belgenin bunun teyidi olduğunu söyledi.

Nikolay Svinarov da iki ülke arasındaki savunma ve diğer alanlardaki işbirliğini hacim kazanarak, Dağlık Karabağ sorununun çözümüne yardım edeceği yönünde umudunu ifade etti. Svinarov, ‘uluslararası siyasal ortamın’ izin vermesi durumunda Ermenistan’a her tür askeri donanım ve tekniği vermeye hazır olduklarını da kaydetti.

Serj Sargsyan da, Ermenistan’ın askeri donanım ve teknik konusunda Bulgaristan’dan bağış kabul etmediklerini, dünyanın çeşitli ülkeleriyle karşılıklı çıkar esasına dayalı sözleşmelerle askeri donanım temin ettiklerini belirtti. Ermenistan’ın Bulgaristan’dan, gerekli teknolojiyi alacak durumda olduklarının da altını çizdi Sargsyan.

Ermenistan savunma bakanı, ermeni-bulgar askeri işbirliğinin temelinin; 1998 yılında, Sofya’da iki ülke devlet başkanları arasında, “Dostluk ve İşbirliği” alanında imzalanan anlaşmayla başladığını, çeşitli sebeplerle o dönem gelişmeyen işbirliğinin, geçen yıl kendisinin Nikolay Svinarov’un davetiyle Sofya’ya yaptığı ziyaretten sonra tekrar aktifleşmeye başladığını belirtti.

Erivan, 23 Ekim, Noyan Tapan

Yorumlar kapatıldı.