İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: ŞİKAGO’DA “ELÇİ-DİASPORA BULUŞMALARI”

13-14 Ekim’de “Elçi-Diaspora Buluşmaları” 2003 Sonbahar Dönemi oturumları çerçevesinde, ABD’nin Ermenistan elçisi John Ordway, Amerikan Ermeni toplumunun 40’dan fazla temsilcisiyle buluştu.

Buluşmayı organize edenler arasında yer alan USAID Başkanı Keith Simons, Amerikan Devlet ajanslarının Ermenistan’a destek projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. USAID, Tarım Ofisi Marketing destek programı, Barış Gönüllüleri ve diğer devlet ajanslarının tebliğlerinde, diaspora kuruluşlarıyla işbirliğinin geleceği olduğu ve ABD desteğinin Ermenistan toplumu için önemi vurgulandı.

Toplantı katılımcıları, bölgedeki siyasi ve ekonomik gelişmeleri değerlendirme yanısıra, ABD’nin Ermenistan’da demokrasi ve refahın pekişmesine katkıları da tartışıldı. Ermenistan’a destek projelerinde yer alan amerikalı ermeniler de toplantıya davet edilmişti. Elçi Ordway, 13 ekim’deki toplantı açılış konuşmasında; Diaspora ermenilerinin, Ermenistan toplumuna faydalı destek gösterebilmek için, ABD siyasal amaçlarının temel yoldaşları olduğunu, vurguladı.

2002 finansal yılında ABD Hükümeti tarafından Ermenistan’a yapılan doğrudan yardım projelerinin gerçekleşmesi için, 109 milyon $ tahsis edildi. Projelerden maksimum verim alınabilmesi için ABD Devlet ajansları; Ermenistan Hükümeti, STÖ’ler, özel sektör ve Diaspora ile işbirliği içinde hareket etmekteler.

ABD Hükümeti, destek projelerini gerçekleştirirken 3 temel amaç gütmektedir. Bunlar 1. Demokrasinin güçlenmesi, 2. ekonomik reformların gerçekleşmesi, 3. Bölge istikrarına destek.

Yorumlar kapatıldı.