İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: RUSYA FED. ERMENİSTAN ELÇİLİĞİ’NDE ARAM HAÇATURYAN’IN 100. DOĞUMYILINA YÖNELİK 8. ETKİNLİK

Rusya Fed. Ermenistan Elçiliği Kültür Kısmı çalışanı Gagik Gabrielyan’dan aldığımız bilgiye göre; 21 Ekim’de Elçilik ve Rusya Fed. Dışişleri bakanlığı ortak katkılarıyla Dışişleri Bakanlığı Kültür Merkezi’nde, Aram Haçaturyan’ın 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde bir konser-resepsiyon düzenlendi.

Konsere yaklaşık 80 ülke elçileri eşleriyle beraber katılırken, konserden sonra konuşma yapan Rusya Fed. Yabancı Elçilikler Hizmet Bl. Sorumlusu Ivan Sergeyev, düzenlenen etkinlikten dolayı Ermenistan elçiliğine teşekkür etti ve elçi Armen Smbatyan’ı kutladı.

Konserde Aram Haçaturyan’ın yapıtlarını, Bolşoy tiyatrosu solisti Garine Serpinyan, Bale grubu ve Anton İvanov yönetiminde Radyo ve TV Senfonik Orkestrası gerçekleştirdi.

Konserden önce; Haçaturyan’ın oğlu Garen, torunu Aram ve 83 yaşındaki RF Halk Sanatçısı, devlet ödülü sahibi büyük kompozitörün kardeşi Garen Sureni Haçaturyan davetli elçilere tanıştırıldı.

Aram haçaturyanın doğumunun 100. yılına yönelik 8 etkinlik olan bu konserden sonra düzenlenen resepsiyonda, davetliler; ermeni dolması, konyak, lavaş, şarap ve yoğurtla tanıştılar. Sergi salonunda ise, ermeni goblen çalışmaları, heykeller ve keramik eserler yanısıra A. Haçaturyan’a ilişkin fotograflar da yer alıyordu.

Marieda Magaryan

Yorumlar kapatıldı.