İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

azg: BULGARİSTAN SAVUNMA BAKANI ERİVAN’I ZİYARET ETTİ

Bulgaristan Savunma bakanı Nikolay Svinarov, bugün resmi bir ziyaretle Erivan’a geldi. Havaalanında basına yaptığı açıklamada bakan, ziyeret amacının, savunma alanında iki ülke arasındaki ilişkileri iyileştirmek ve güçlendirmek olduğunu söyledi. İlişkin organlarca, 2004 Yılı İşbirliği Programı imzalanması öngörülmekte.

Svinarov, Savunma Bakanlıkları’nın ilişkin dairelerince, askeri eğitim alanında anlaşmalar yapolacağını belirtti.

Önümüzdeki yıl AGİK başkanlığını üstlenecek olan Bulgaristan için, Karabağ sorununun çözümüne destek olmayı temel meselelerden biri olarak kabul edeceğini belirtti. BM’in de bu gelişmelere katkıda bulunacağı kanaatinde olan Svinarov, konunun NATO’da da aktif şekilde tartışılacağını ve Bulgaristan’ın gelecek yıl bu örgüte üye olacağını da sözlerine ekledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ermenistan Savunma Bak. Serj Sargsyan, NATO Askeri tatbikatlatına katılmak için henüz Azerbaycan’dan davet almadıklarını söyledi. Bakan ayrıca, Bulgaristan Savunma Bakanlığı’nın deneyiminin, Avrupa yapılarına entegrasyon ve NATO-Ermenistan ilişkilerine ilişkin meselelerin kendilerini ilgilendirdiğini kaydetti.

Erivan, 22 Ekim, Armenpress (Ofelya Kamavosyan)

Yorumlar kapatıldı.