İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

lraper: Vakıflar Konusunda İstişari Toplantı

Türkiye Avrupa Birliği Genel Sekreterliği Reformları İzleme Grubu, 17.10.2003 Cuma günü Sekreterlik Binasında Bilgi Derleme Alt Grubu olarak Genel Sekreter Murat Sungar’ın başkanlığında bir toplantı gerçekleştirdi.

4771 ve 4778 sayılı Uyum Yasalarının cemaat vakıflarını
ilgilendiren mal edinme ve tasarrufları altındaki taşınmazların tescili çerçevesinde yapılan düzenleme ve uygulamalardan doğan sorunları ve çözümleri görüşmek amacıyla teknik düzeyde gerçekleştirilen toplantıya Genel Sekreter yanında yardımcısı ve Daire Başkanı, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı,Adalet Bakanalğı Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü,Dış İşleri ve İç İşleri Bakanlıkları Avrupa Birliği Genel Müdürlükleri, Milli Emlak Müdürlüğü, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve hukuk danışmanları gibi üst düzey bürokratlar katıldılar.

Adı geçen toplantıya Ermeni Patrikliği ve cemaat vakıfları hukuk danışmanlarından Av.Diran Bakar ile Av.Setrak Davuthan, İstanbul Barosu İnsan Hakları Azınlık Hakları Komisyonu eski üyesi Av. Fethiye Çetin, Rum Patrikliği hukuk danışmanları Prof Dr. Hüseyin Hatemi ve Av.Kezban Hatemi çağrılı olarak katıldılar.

Av.Diran Bakar ve Av.Setrak Davuthan toplantının yapılış amacına uygun şekilde hazırlamış oldukları sorun ve çözüm önerilerini
içeren oniki adet dosyayı toplantıda hazır bulunan bürokratların
dikkatine sundular ve sözlü olarak da açıklamada bulundular. Keza, Prof.
Dr.H.Hatemi ve Av.Kezban Hatemi de hazırladıkları sorun ve çözümleri
içeren raporlarını katılımcılara sundular ve açıklamalarda bulundular. Av. Fethiye Çetin de “Azınlık Tali Komisyonu” hakkında açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık iki saat süren toplantı sırasında Vakıflar Genel Müdür Muavini Süleyman Dinç ile hukukçuların görüş ve çalışmaları hakkında
yaptıkları açıklamaların dile getirilmesinden sonra katılımcılar
aksaklıkların giderilmesi için yasada değişiklik yapılması yolunda görüş
birliğine vardılar. Bu yönde bir tasarı metni hazırlanması yolunda Prof.Dr.Hüseyin Hatemi’ye görev tevdii edildi. Önümüzdeki kasımın ilk haftası içinde hazırlanacak tasarı metninin, konunun taraflarınca görüşülmesi ve yeniden bir araya gelinmesi yolunda görüş birliğinden sonra toplantıya son verildi.

Yorumlar kapatıldı.